-->

13. mai 2009

Ryanair har fraktet 5 millioner i fra Torp

I dag kunne Ryanairs sjef for salg og marked i Norden, Ashley Casey, feire Ryanairpassasjer nummer 5 millioner i fra Sandefjord lufthavn Torp.
Selskapet har flydd til og fra Torp siden 1997 og selskapet står alene for 16 direkteruter ut i fra Vestfold.Kristine Henie som ble reisende nummer 5 millioner, fløy ut fra Torp til London på 14.10-avgangen i dag.

– Det er artig å være nummer 5 millioner. Jeg bruker ofte Torp når jeg er på forretningsreiser. At jeg velger Torp, har selvsagt sammenheng med at det er billig å fly med Ryanair, og at det er en grei flyplass å reise til og fra, sier Henie.

Hun fikk blomster og billetter for to til et hvilket som helst reisemål hun måtte ønske med det irske selskapet.
London med fire daglige avganger er det desidert mest populære reisemål i det cirka hver fjerde passasjer drar til den engelske hovedstaden.

Ryanair har hatt en eventyrlig vekst på Sandefjord Lufthavn Torp, og selskapet står for det meste av trafikken på flyplassen. Bare i år vil 1 million reise med Ryanair via Torp, mens selskapet totalt vil frakte 67 millioner mennesker fra og til 26 land med til sammen 800 ruter. Selskapet startet opp på Torp i 1997, seks år senere rundet de reisende nummer 2.5 millioner, og nå, etter nye seks år, reisende nummer 5 millioner.

Tross vekst er Ryanair bekymret for høye flyplassavgifter. Selskapet har som mål å nå 10 millioner reiser i Norge om noen år, og utvide tilbudet. Men med dagens avgifter frykter man stagnasjon, og at mye av den planlagte veksten kommer utenfor Nord-Europa. Nå har økonomikrisen ført til at mange flyplasser senker avgiftene for å få tak i tunge aktører som Ryanair, og irene håper på at de ikke tvinges til å stagnere her i Norge.

Foto: kristine henie (t.v.) mottar blomster og gratis billetter i fra Ryanairs Nordensjef, Ashley Casey (Sandefjord lufthavn Torp)

Dette er direkterutene i fra Torp

Sjekk om flyene er i rute til og fra Torp

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart