-->

16. mai 2009

SAS' hjemmesider får skryt av EU

SAS' hjemmesider får skryt av EUkommisjonen fordi de overholder samtlige rettigheter, forbrukerne har krav på. Etter en omfattende undersøkelse konstaterer kommisjonen, at de kunder som booker flybilletter via SAS' hjemmesider, trygt kan regne med, at deres forbrukerrettigteter overholdes.


- Det er en meget hyggelig beskjed å få, og som gir oss et offisielt kvalitetsstempel. SAS streber alltid etter å gi kundene en klar og tydelig informasjon, og det er hyggelig å konstatere at det registreres og påskjønnes av EU-kommisjonen, sier kommersiel direktør i SAS, Lars Sandahl Sørensen.

Etter at en økt forbrukerbeskyttelse ble innført i Europa i 2005, mente EU-kommisjonen, at det var på tide å kontrollere flyselskapene og reisebyråenes hjemmesider, for å sjekke hvor godt forbrukernes rettigheter blir overholdt. I samarbeid med bransjen selv, opprettet man en sjekkliste med 14 punkter, som regnes for å være helt nødvendig for å garantere forbrukernes rettigheter.

Sjekklisten inneholder punkter som hvorvidt skatter og avgifter er inkludret i prisene, at vilkårene for billettene er tydelig angitt, at det ikke skjer noen form for diskriminering av blant annet nasjonalitet og bopel i forbindelse med prissettingen, og at det tydelig fremgår hvilke flyvninger, som er nonstop ruter. Man har også sett på andre ting som for eksempel hvor lett det er å komme i kontakt med selskapet eller byrået, og hva som finnes av informasjon om flyplassen det flys til.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart