-->

25. mai 2009

Sjekk inn på flyet på jernbanen

Snart kan du sjekke inn på flyet ditt mens du ennå er på jernbanestasjonen. I alle fall gjelder det for de som reiser med tog fra Oslo og Drammen.
I august utplasserer SAS en rekke innsjekkingsautomater som gjør at den reisende kan komme med ferdig innsjekket bagasje før man ankommer flyplassen.

Før toget
Til nå har denne operasjonen bare vært mulig ved oppmøte på flyplassen.
Når de nye automatene er satt ut skal all innsjekking og bagasjetag-utskriving kunne gjennomføres før man setter seg på flytoget.

- Dette blir en ny forenkling for den enkelte reisende. De nye automatene blir plassert litt før man går ut på perrongen for å ta flytoget, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til Aftenposten.no.

Kortere tid
For Oslo S og Drammens del skjer dette i august/september.
- Hele tanken bak er å kunne redusere den tiden man behøver på flyplassen. Er man ferdig innsjekket og har fått merkelapp på bagasjen så er det bare å gå bort til en bag drop-skranke når man ankommer flyplassen for å få avlevert kofferten, sier Johansen.

Etter hvert er det også meningen å utplassere de såkalte tagomatene, en enklere utgave av innsjekkingsautomatene, på strategiske strategiske steder for reisende: hoteller, buss-stasjoner og enda flere jernabanestasjoner.

Foto: skv.no

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart