-->

11. juni 2009

Norwegian har innført gebyr for betaling av reisen

Lavprisselskapet Norwegian har innført gebyr for at du skal få betale reisen din.
De er blitt et høyavgiftsselskap sier SAS.
Helt vanlig i Europa svarer Norwegian.

Norwegian har med virkning fra onsdag innført gebyr for å betale flyreisen. Det nye gebyret belastes alle som betaler med kredittkort.

Nå koster det 40 kroner ekstra pr. bestilling hvis passasjeren betaler med Eurocard, American Express eller andre kredittkort.
Det nye gebyret kommer i tillegg til bagasjegebyr, gebyr for å resevere sete, navneendring og gebyr for å endre reisetidspunkt.

Kostnader
- Gebyret skal dekke det beløpet kredittkortselskapene forlanger av Norwegian når noen kjøper hos oss med deres kredittkort, sier informasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Aftenposten.no.

Med det nye gebyret rykker Norwegian frem i klassen over de flyselskapene som er ivrigst etter å pålegge reisende nye gebyrer. Her troner Ryanair som selve «kongen av gebyrer». Nylig innførte selskapet gebyr for at den enkelte reisende skal sjekke inn på nett. Noe som er obligatorisk.

Unngå det nye gebyret
- Nå må reisende være klar over at man kan unngå gebyr hos Norwegian ved å bruke debetkort, altså kort som belaster kundens bankkonto straks - slik Visakortet vanligvis gjør. Så de som vil unngå gebyret kan altså velge å unngå å bruke for eksempel Eurocard. Heller ikke betaling med kort fra Bank Norwegian blir belastet med gebyr, sier Skånvik.

Skånevik frykter ikke at passasjerene etter hvert skal gå lei av de stadig nye gebyrene selskapet etter hvert pålegger kundene å betale.
- Dette gebyret tar svært mange flyselskaper i Europa, sier hun.

"Høyavgiftsselskap"
I SAS sier informasjonssjef Knut Morten Johansen at selskapet ikke har noen planer om å følge Norwegans nye gebyr-utspill:

- Gebyr på kredittkort rammer den sikkerheten for betaling som kundene har når de bruker kredittkort og ikke debetkort. Kredittkortene har en innbakt reiseforsikring som er ganske vesentlig for sikkerheten på reisen, sier Johansen.
- SAS vil ikke belaste kundene ekstra for at de skal betale med kredittkort. Dette er blant så mye annet, inkludert i billetten når du reiser med SAS. Dette kredittkortgebyret føyer seg inn i den lange rekken med gebyrer som Norwegian påfører passasjerene. Norwegian kaller seg selv et lavprisselskap, men det kan være fristende å påstå at de nå har blitt et høyavgiftsselskap. Det er sluttsummen man som passasjer må se etter, for å vurdere prisnivået på disse to selskapene. Her kommer SAS langt bedre ut enn hva mange kanskje tror, sier han.

SAS opererer med et bestillingsgebyr:
- Denne kostnaden er vi lovpålagt av myndighetene å synligghøre fordi vi oppfattes som "en dominerende aktør", sier Johansen.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart