-->

1. juni 2009

Væskeforbudet kan forsvinne

Forbudet mot å bring med seg flytende væske gjennom sikkerhetskontrollen og inn på flyet, kan gå mot en oppheving, etter at et britisk firma har utviklet scanneren som skiller eksplosive væsker i fra andre væsker som mineralvann, sprit, toalettartikler og lignende, som vi gjerne bringer ombord i flyene.På britiske flyplasser regner man med at forbudet kan være opphevet i løpet av ett til to år, etter at man der har testet ut de nye scannerene i en fire måneders tid, med godt resultat.
Testene av de nye scannerene har vært rettet mot bagasje som skal ombord i flyenes lasterom, men i løpet av sommeren blir det aktuelt å sjekke håndbagasjen til de reisende også.

Hvis det viser seg at disse scannerene også fungerer som de skal i henhold til kontroll av håndbagasjen, vil firmaet som har utviklet de nye scannerene sette i gang produksjon av disse maskinene for levering over hele verden.

Forbudet mot å bringe med seg flytende væske gjennom sikkerhetskontrollen startet i 2006 etter at terrorister gjorde et forsøk på å ta med seg eksplosiv væske fra England til USA via London Heathrow. Planen var å styrte rundt 10 fly.

Foto: OSL AS

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart