-->

16. juli 2009

Ryanair til Rygge - mest sannsynlig

Selv om ingenting er bekreftet ennå, har vi all grunn til å tro at det er det irske lavprisselskapet Ryanair som på en pressekonferanse senere i dag, blir presentert som den nye aktøren på Rygge.


I følge våre kilder skal det blant annet være satt opp et fly fra Stockholm Skavsta, der Ryanair opererer i dag, med ankomst til Rygge klokken 13.00, når pressekonferansen starter.
Disse dataene for avgangen og ankomsten er ikke tilgjengelig på noen nettsider, de er kun tilgjengelige for ansatte innenfor luftfart.

Med en avgang i fra Stockholm, er det trolig sjefen for Ryanairs Nordenavdeling som kommer til Rygge.

Torp vet ingenting
I følge flere medier i dag, vet man på Sandefjord lufthavn Torp ingenting om den nye satsingen på Rygge. Der er man spent på om Ryanair flytter all trafikk bort i fra vestfold, og over Oslofjorden til Østfold. Flyplassdirektør ved Torp, Alf-Reidar Fjeld sier de verken kan bekrefte eller avkrefte noen ting, da de ikke har hørt noe i fra Ryanair, i sakens anledning.
- men jeg synes jo det er rart om de slutter å fly fra Torp uten å ha vært i kontakt med oss på forhånd.

Hvis Ryanair flytter all drift over til Rygge, vil dette få konsekvenser for Torp, da selskapet er den største kunden på flyplassen pr i dag, med 16 direkteruter ut i fra flyplassen. Hvis Ryanair velger å fly på begge sider av fjorden, vil det også få konsekvenser.

- Hvis det er Ryanair, vil det kunne få betydelige konsekvenser, fordi vi til en viss grad konkurrerer i det samme markedet. Det vil også være avhengig av hva Ryanair opprettholder av ruter på Torp, sier Fjeld.

Norwegian avventende
Etableringen av et nytt flyselskap ved Moss Lufthavn Rygge kan også få konsekvenser for Norwegians videre planer ved flyplassen.

Siden regjeringen har lagt en begrensning på flytrafikken ved Rygge, vil det trolig ikke bli plass til to store flyselskaper ved flyplassen.
Kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik utelukker ikke at selskapet vil revurdere satsingen på Rygge.
- Våre planer har hele tiden vært å utvide på Rygge, men nå får vi jo vurdere ut fra hvilket flyselskap det er og hvor de skal fly. Det er mye som er uavklart, så vi avventer og ser hva som skjer på Rygge først, sier Skånvik, til NRK.

(16.07.09 kl. 09:20)

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart