-->

15. juli 2009

Nå tar det av for Rygge

Endelig ser det ut til at det skal ta skikkelig av på Rygge. Tirsdag fortalte Norwegian at de kommer med flere fly og nye ruter på Rygge, i morgen torsdag er det innkalt til pressekonferanse for å presentere en helt ny aktør, som lover en massiv satsing.Tirsdag kunne Norwegiansjef Bjørn Kjos fortelle at de til våren øker antall basefly stasjonert ved Moss lufthavn Rygge, fra to til fire. Han kunne samtidig fortelle at London og Amsterdam blir nye destinasjoner i fra Østfold. Videre har Kjos påpekt at innenriksmarkedet i Norge er et viktig satsningsområde for selskapet videre, og at Rygge-Stavanger-Rygge i aller høyeste grad skal prioriteres.

I morgen har ledelsen ved flyplassen innkaldt til pressekonferanse, da blir det avslørt hvem som er den nye aktøren som skal operere på Rygge, ved siden av Norwegian.
Ledelsen ved flyplassen holder kortene svært tett til brystet, og forteller kun

-"at et nytt flyselskap for første gang lander på lufthavnen for å annonsere en kjempesatsing i det norske markedet, som er av stor betydning for lufthavnen, omliggende regioner og Oslo."

Denne hemmeligholdelsen fører naturlig nok til mange spekulasjoner på diverse nettfora, både Ryanair, Wizzair, Lufthansa og easyJet er lansert som kanditater på Rygge. Ledelsen på Rygge har heller ikke villet gå ut med opplysninger om det er et norsk, nordisk eller internasjonalt selskap som kommer, men markedsdirektør Silje Thoresen ved Rygge, sier i dag at dette er et viktig utviklingstrekk ved flyplassen, som inntil nylig har vært hindret av videre vekst grunnet passasjertaket på flyplassen.

Det har tidligere også vært kjent at den svenske flyentusiasten 0g milionæren Lars Magnusson, som eier flyselskapet City Airline med base i Gøteborg, har planer om å åpne selskapet Air Oslo med fokus på drift i fra Rygge. Nå har det riktignok vært sagt og skrevet at det både skulle komme diverse direketeruter med Air Oslo, mens Magnusson selv har bedyret at det kun blir en linje fra Rygge til Gøteborg Landvetter, der man skal mates videre med selskapets linjer.

Uansett hvem som kommer til Moss lufthavn Rygge i morgen blir det svært spennende å følge utviklingen på flyplassen framover. Med de to nye rutene som Norwegiansjef Kjos har lovet til Amsterdam og London, er Norwegian oppe i 18 ruter fordelt på inn og utland, med den nye aktøren som presenteres i morgen kommer man trolig nærmere 25 destinasjoner i fra Østfold.

Foto: Aftenposten

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart