-->

15. juli 2009

Norwegian med flere basefly på Rygge

Norwegian dobler antall basefly på Moss Lufthavn Rygge til våren, har lovet tre, nå blir det fire. Samtidig gjør Bjørn Kjos det klart at det blir nye ruter til London og Amsterdam.

I går leverte Norwegian tidenes beste kvartalstall. Selskapet fløy inn et overskudd på 245 millioner kroner - en forbedring på over 330 millioner kroner fra samme periode i fjor. 2,8 millioner passasjerer foretrakk Norwegian i andre kvartal. Også Ryggeflygingene bidro med sitt.

- Vi er veldig godt fornøyd med utviklingen på Rygge, sier Norwegianboss Bjørn Kjos til Moss Avis.

Fire basefly
Ikke nok med det. Kjos varsler nå at Norwegian vil øke antall basefly på Rygge fra dagens to til fire. Tidligere har Norwegian kun varslet et tredje fly på Rygge. Nå blir det altså fire fly.

De to nye flyene vil være på plass neste vår, og samlet vil de fire flyene kunne dra et passasjertall på én million mennesker.

- Det er det marked for fra Rygge?
- Det tror vi, sier Kjos.

London calling
Flyene skal settes inn på eksisterende ruter for å bedre frekvensen. Særlig er det Stavanger som har behov for flere avganger.
Men det stopper ikke der. Kjos sier at Norwegian kommer til å sette de nye flyene inn på flere europeiske byer.

- London og Amsterdam er med i planene. Vi tar i det hele tatt sikte på å betjene de samme byene fra Rygge som vi gjør fra andre distrikter. I det ligger det flyginger til London og Amsterdam og andre europeiske byer, sier Kjos.
Han kan derimot ikke love flyginger verken til Stockholm eller København.

Ok passasjertak
Med de nye flyene på Rygge vil Norwegian raskt nærme seg den nylig fastsatte begrensningen på 15.000 flybevegelser i året for Moss Lufthavn Rygge.
- Vi kan leve godt med det taket, men det betyr jo at det ikke er plass for andre store flyselskaper på Rygge, medgir Bjørn Kjos.

Foto: Norwegian

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart