-->

27. juli 2009

Tar inn millioner på sms-bekreftelse

Ryanairs ferskeste gebyr, innført i juni 2009, innbrakte det irske flyselskapet over 100.000 euro allerede den første måneden.
Det dreier seg om bekreftelse av billettbestilling til mobiltelefonen mot gebyr på én euro (8,87 norske kroner).


Ordningen er frivillig og ble lansert 8 juni. Begrunnelsen for gebyret er at passasjeren dermed har referansenummeret for hånden ved innsjekking uten å måtte ta utskrift av en e-post eller søke etter det på sin datamaskin.

Det er særlig passasjerer i Italia (16 prosent), Storbritannia (15 prosent), Spania (12 prosent) og Irland (5 prosent) som har benyttet seg av sms-bekreftelse de første ukene.

Velsignelse fra Vatikanet
– Til og med beboere i Vatikan-staten har gitt tjenesten sin velsignelse, sier Ryanairs Stephen McNamara. 16 beboere i Vatikanet har mottatt sitt referansenummer på mobilen, etter det flyselskapet opplyser.

Tosifret millionbeløp
Med en så bra start kan Ryanair trygt kalkulere med at den nye inntektsposten vil innbringe et tosifret antall millioner norske kroner på årsbasis.

Det er mye å gå på: 100.000 brukere av tjenesten utgjør mindre enn to prosent av alle Ryanair-passasjerer i den aktuelle perioden. (nb24.no)


Les også:
Her er alle Ryanairgebyrene

80.000 vil stå på flyet for en billig billett

Her er Ryanairs nye satsinger fra Rygge og Torp

Foto: Sandefjord lufthavn Torp


annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart