-->

11. juli 2009

Vil du ha ståplasser på flyet ?

Illustrasjon: Ryanair
Etter at det kinesiske lavprisselskapet Spring Airlines tidligere denne måneden, gikk ut og fortalte at de vil vurdere å tilby ståplasser til sine reisende, har lavprisselskapet Ryanair (selvsagt), kastet seg på karusellen, og loddet stemningen blant sine passasjerer, om dette også er noe for dem.

OPPDATERT 27.07.2009 KL. 20:17

80.000 har sagt ja til ståplasser
Ryanair mener interessen er stor for å innføre ståplasser på sine flygninger. Nå starter selskapet samtaler med flyprodusenten Boeing og luftfartsmyndigheter i Europa og USA om å utvikle konseptet «gratis ståplass», ifølge selskapets kommunikasjonssjef Stephen McNamara.

Forslaget om å innføre ståplasser på flygninger som ikke overstiger en time ble lagt frem for en stund siden, og det irske lavprisselskapet har nettopp avsluttet en spørreundersøkelse på internett blant sine passasjerer.

Mange ønsker gratis ståplassResultatet av undersøkelsen er at 66 prosent av de 120.000 som svarte sier at de kan tenke seg å stå, skriver E24.no.

60 prosent stiller seg positive til at passasjerene skal få velge om de vil sitte eller stå på kortere flygninger.

Fornøyd
- Ryanair garanterer å gi sine passasjerer de laveste prisene og vi er glade for at 60 prosent av de som stemnte er for en løsning hvor de som vil kan få en ståplass og fly gratis på kortere flygninger. Siden det deltok 120.000 passasjerer i undersøkelsen og 80.000 svarte at de er villige til å velge en ståplass, kommer Ryanair til å fortsette å undersøke om dette konseptet, sier McNamara i en uttalelse.

La bort fedmeavgiftRyanair har også tidligere spurt sine passasjerer om hva selskapet kan gjøre for å senke billettprisene.
Et av forslagene gikk på å innføre et fedmegebyr, for å gjøre billettprisene «mer rettferdige», da overvektige tar mer plass enn andre.
Det forslaget valgte Ryanair-sjefen Michael O'Leary ikke å gå videre med.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart