-->

29. august 2009

Flytoget endelig til Drammen

I morgen, søndag, forlenger Flytoget trasseen sin og vil fra da av kjøre to tog i timen fra Gardermoen til Drammen som er den nye ende- og utgangsstasjonen. Etter nyttår utvides tilbudet med flere avganger til og fra hovedflyplassen.
Søndag morgen 30. august starter det nye tilbudet, da settes Drammen som den nye ende- og utgangsstasjonen for Flytoget.

Kun to i timen
Til å begynne med blir det to avganger hver time til og fra Drammen med første avgang allerede klokken 04:06, og med en reisetid på 61 minutter til hovedflyplassen, er det fullt mulig for drammenserne og komme seg Gardermoen og videre med morgenflyene.
Det skal etterhvert bli tre avganger i timen til og fra Drammen, men det skjer ikke før etter jul. Jernbaneverket blir ikke ferdig med sikrings- og styringsanleggene for flytoget, men etter gjentatte utsettelser er det klart at flytogforbindelsen til Gardermoen starter opp fra Drammen i morgen.

Offisiell åpning
Den offisielle åpningen blir klokken 12 onsdag 2. september. Da med både ordfører og samferdselsminister til stede. Ikke minst vil samferdselsminister og Sp-leder Liv Signe Navarsete sette pris på å åpne for flytoget midt under valgkampen.
Drammen blir offisielt den nye flyterminalen etter denne dagen.

Fra nyttår blir Drammen nytt startsted for flytoget, og inntil fem togsett vil overnatte i Drammen slik at togene står klare allerede fra tidlig om morgenen.

Hver morgen er togtilbudet tettere, mellom 0406 og 0546 er det satt opp tre timesavganger, mens det på dagtid kjøres to Flytog med avgang 06 og 46 over hver hele time. Siste tur i fra Drammen går klokken 23:26

Lander du sent på Gardermoen er det alikevel mulig å benytte det nye tilbudet. Mellom klokken 22:36 og 00:56 er det også satt opp tre togavganger i timen, som går helt til Drammen, ellers er det avgangene i fra Gardermoen 16 og 56 minutter over hver hele time som gjelder.
Avgangen 00:56 er den siste i fra hovedflyplassen.

Flytoget kan tilby tre avganger morgen og kveld av den enkle grunn at det da er mindre trafikk på toglinjene i dette tidsrommet.

Samtidig med oppstarten av Flytogets nye ende- og utgangsstasjon i Drammen, ønsker Jernbaneverket å gjøre togpassasjerene ved Drammen stasjon oppmerksomme på at det fra søndag 30.august vil være en del endringer i hvilke spor en del togavganger kjøres fra på stasjonen. De togreisende oppfordres til å sjekke spornummer for ”sitt” tog på tavla i avgangshallen og å lytte til meldingene over høyttaleranlegget på stasjonen.
Flytogene vil normalt gå fra spor 3 i Drammen.

Priser og vilkår
Til og fra Drammen koster en Flytogbillett for voksne kr. 250,- en vei. For honnør, barn, ungdom, vernepliktig og student* er prisen kr. 125,- en vei.

For billetter solgt i vår eller NSBs billettskranker ilegges et servicehonorar på kr. 30,- per billett. Rabatterte billetter ilegges et servicehonorar på kr. 15,-. Dette gjelder uansett reisestrekning.

•Alle rabatterte billetter må kjøpes i billettautomatene eller i skranke.
•Alle barn under 16 år i følge med en voksen over 18 år reiser gratis og behøver ikke billett.
•Ungdom og studenter* fra og med 16 til og med 20 år, mot fremvisning av gyldig legitimasjon, reiser til halv pris.
•Student* fra og med 21 til og med 31 år, mot fremvisning av gyldig legitimasjon, reiser til halv pris.
•Vernepliktig mot fremvisning av gyldig legitimasjon reiser til halv pris.
•Honnørpris innvilges til trygdede som kan forevise gyldig bevis, samt kunder passert 67 år, og rabatten er på 50%.


Flytogets nye rutetabeller, gyldige fra 30. august, finner du her (ekstern lenke).

Foto: Jernbaneverket

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart