-->

28. august 2009

Ryggedirektør bekymret

Pål Tandberg, administrerende direktør i Moss lufthavn Rygge, ber næringslivet i Østfold om å tåle ventetid og velge Rygge av lojalitet – for å kunne ha en flyplass på sikt.


– Det er ekstremt viktig at Norwegian lykkes med satsingen. Hvis man må gå over til å fly med mindre maskiner vil prisene bli langt høyere, og lojaliteten enda mindre, ifølge Tandberg.
Utsagnet kom da han deltok på Styreutvikling Østfolds konferanse om samarbeid i Halden tirsdag denne uken. Tandberg hevder å få tilbakemeldinger fra bedrifter i fylket om at de får flere ordrer andre steder i landet med den nye flyplassen.

– Mange flyr ut mandag og hjem torsdag, helgen går også bra. For å være konkret – flere av dere bør reise tirsdag og onsdag, sa han og høstet latter i salen. Bak den humoristiske tonen var budskapet klart: Lav frekvens gir ventetid, og det kan være fristende å velge alternative reisemåter.

– Ta den tiden det tar å vente, ba han.
– Vi ligger relativt nær Gardermoen, og ser at det kan være liten lojalitet med flybuss og ganske kort reisetid dit.

Oslos bakgård
– Vil det si at du er mer bekymret for innenriksmarkedet enn utenriksmarkedet, spurte ansvarlig redaktør i Fredrikstad Blad, Erling Omvik, som var møteleder.
– Ja, bekreftet Tandberg.
– Det krevende er all motstanden mot at vi skal lykkes. I hovedstaden blir vi sett på som Oslos bakgård og ikke som en tydelig region, sa Tandberg.
Han er derimot langt mer optimistisk når det gjelder utenlandsmarkedet når Ryanair nå inntar Rygge med en rekke nye ruter.

Positive utenlandstakter
Tandberg mener de mange næringslivsdestinasjonene Ryanair legger opp til, er et stort løft for mindre virksomheter.
– Dette er unge mennesker i vekstbedrifter, de flyr ikke businessklasse, sier han.
Samtidig sliter Tandberg med å gjøre flyplassen lekker for potensielle friere med dagens begrensninger og uforutsigbare rammevilkår. (Moss Avis)

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart