-->

30. september 2009

Ryanair har landet på Rygge

I kveld landet og lettet Ryanairs første fly på Moss lufthavn Rygge. Destinasjonen som er først ute av tilsammen åtte nye ruter, er Madrid - Spanias hovedstad og eneste direkterute dit i fra Norge.


Begivenheten i kveld ble markert med flamencodansere, billettdryss av enkeltbilletter fra Ryanair, rød løper og overraskelser til publikum og reisende. Ryanair vil i løpet av de neste 12 månedene frakte 700 000 passasjerer til og fra flyplassen.

25 minutter etter oppsatt rutetid lettet det første Ryanairflyet i fra Rygge, til Madrid. Flyet, en Boeing 737-800 med en setekapasitet på 189, hadde med seg forventningsfulle spanjoler og nordmenn opp til vinterlige Norge, mens spente norske turister sto klare til å bli med kveldsflyet tilbake til Spanias hovedstad.

I en kommentar til kveldens begivenhet uttaler Moss lufthavn Rygges markedssjef Silje N. Thoresen til osloairports.com:

- Vi er svært stolte av at vi nå har Ryanair på plass hos oss, forventingene er store. Vi har nå de to lavprisselskapene i Europa som er i vekst. Vi anser de som de beste selskapene til å kjøre opp rutene på en ny flyplass slik at vi utøker opptaksområdet vårt.

- Ryanairs etablering betyr at publikum i Norge og deler av Sverige tilbys spennende destinasjoner til en billig penge. Vi skal nå gjøre vårt beste for at det å reise fra Moss lufthavn Rygge blir en god opplevelse!

Ryanair markedssjef i Norden, Erik Elmsäter er også fornøyd:

- Rygge er en viktig del av Ryanairs Norgesstrategi og satsingen kommer til å innebære at vi de neste 12 månedene vil fordoble vårt passasjerantall i Norge, sammenlignet med 2008.

- Billettsalget har sprengt alles forventninger når det gjelder Rygge, forteller han og gleder seg over utviklingen videre.

Arkivfoto av kveldens fly, ukjent fotograf

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart