-->

29. oktober 2009

Et år siden Sterlingkolapsen

Idag - torsdag 29. oktober, er det ett år siden Sterling Airlines buklandet med et krasj i skifteretten. Konkursen i det islandskeide flyselskapet rammet 1100 ansatte og flere titusen passasjerer.

Ved tretiden natt til 29. oktober 2008 kom meldingen: Sterling Airlines var konkurs. Flere ukers mediespekulasjoner om nye eiere, kapitalinnprøytninger m.m. endte med et heidundrende brak i skifteretten.

Tilbake sto 1100 ansatte uten jobb og tusenvis (noen sier opp mot 300.000 red. anm.) passajerer som ikke fikk den flyreisen de hadde kjøpt og betalt for.

Konkursen rammet i tillegg flere hundre ansatte hos Sterling Airlines underleverandører og flyplassene i København og Billund, som plutselig mistet en av sine største aktører.

De økonomiske kravene kom snart opp i over én milliard danske kroner og konkursen er, sammen med kollapsen i IT- Factory, den største i dansk historie.

Sterlingkollapsen førte til et kappløp om å fylle tomrommet etter det islandskeide flyselskapet. Norwegian var først på banen med en "kaotisk" pressekonferanse samme dag. Siden kom Transavia og Cimber, som hadde kjøpt opp restene i konkursboet, og utvidet navnet med Sterling, på banen.

Flyselskapet ble grunnlagt i 1962 som Sterling Airways, og ble fusjonert med Maersk Air i 2005. De opererte ut i fra de tre Skandinaviske hovedflyplassene, hadde 27 fly og fløy til 39 destinasjoner fordelt på 18 land. (boarding.no, wikipedia.org)

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart