-->

27. oktober 2009

Continental til Star Alliance i dag

For første gang i historien går et større flyselskap fra én global allianse til en annen. Continental Airlines blir i dag offisielt medlem av Star Alliance. Det historiske alliansebyttet blir markert i New York klokken 11 i dag, lokal tid. Siden den strategiske beslutningen om å forlate SkyTeam ble fattet for 16 måneder siden, har selskapet vært gjennom omfattende forberedelser.
- Dette er en stor dag for Continental, og ikke minst for alle våre kunder. Vi har lagt mye vekt på at alliansebyttet skal oppleves som problemfritt for våre reisende, noe vi også har lykkes med. Eneste endring våre passasjerer vil merke er at de får betydelig bedre reisemuligheter, sier Tom Grundstad, landssjef for Continental Airlines i Norge.

To hektiske døgn
I løpet av de siste 48 timene, har Continental inngått bilaterale kommersielle avtaler med alle de 24 eksisterende Star Alliance medlemmene. Avtalene definerer det forretningsmessige forholdet flyselskapene imellom, slik at man best mulig skal kunne underbygge Star Alliance merkevare og tjenester. Samtidig sikrer avtalene gjensidig opptjening og innløsning av såkalte «frequent flyer miles» selskapene imellom.

Enklere å kombinere to flyselskap
Continental har også signert code-sharing avtaler med Star Alliance medlemmene United Airlines, Lufthansa, Air Canada og bmi.
- Code-sharing forenkler rutesamarbeidet på tvers av selskapene i alliansen. Det er med på å skape operasjonelle synergier, ved at passasjerer på reiser som inkluderer mer enn ett flyselskap, vil oppleve det som enklere kombinere to forskjellige flighter, forteller Grundstad.

Om Continental Airlines
Continental er verdens femte største flyselskap, og feirer i år sitt 75 års jubileum. Continental, inkludert Continental Express og Continental Connection har mer enn 2400 daglige avganger, mellom 130 amerikanske og 132 internasjonale destinasjoner. Continental er medlem av Star Alliance som gir tilgang til ytterligere 900 destinasjoner i 169 land via 24 andre alliansemedlemmer. Med over 41 000 ansatte, har Continental sine knutepunkter i New York, Huston, Cleveland og Guam. Sammen med sine regionale partnere frakter selskapet omtrent 63 millioner passasjerer årlig.

Foto: Continental

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart