-->

4. oktober 2009

Feel Air - nytt norsk flyselskap !

Tidligere denne uken ble det kjent at det nye norske flyselskapet Feel Air har planer om å starte lavprisflyvninger fra Oslo og Stockholm til New York og Bangkok.

- Vi vil skape et nytt, godt weekendmarked til New York til priser man er vant til for flyvninger ut i Europa, sier selskapets administrerende direktør Kai Holmberg til Aftenposten.no.

Halv pris av i dag
Feel Air skal ta av fra Gardermoen torsdager klokken 16 med ankomst i New York samme kveld klokken 19 lokal tid. Hjemreisen blir søndag kveld klokken 21, og flyet vil lande i Oslo mandag klokken 10.

Dermed får de reisende nesten tre hele dager i The Big Apple. Flyene skal gå uten mellomlanding fra Gardermoen til JFK-flyplassen i New York.

De billigste billettene vil trolig koste 1500-2000 kroner tur/retur.

Dermed går Feel Air i strupen på Continental Airlines, som nå trafikkerer Oslo-New York daglig med billettpriser fra ca. 4000 kroner og oppover.

- Vi har en forretningsmodell lik AirAsia X (malaysisk selskap, red. anm.). Det tilsier 50 prosent lavere priser enn hva man er vant til fra nettverksoperatørene. Dette gjelder også kampanjepriser, sier Holmberg.

Bangkok fra 3000 kroner
Minimum to avganger i uken til New York skal selskapet ha. Utover det vil ikke Holmberg si så mye om hvor mange avganger Feel Air planlegger, bortsett fra at det legges opp til en overvekt av flyvninger til Bangkok om vinteren og til New York om sommeren.

Også til Thailands hovedstad lover Holmberg billettpriser på omkring halvparten av det de tradisjonelle flyselskapene tar betalt. I såfall kan vi trolig regne med kampanjepriser under 3000 kroner.

- Volummessig blir vi nok tyngre på Bangkok, sier han.

Satsingen på Bangkok kommer bare tre og en halv måned etter at Thai Airways etablerte sin direkterute mellom Oslo og Bangkok. Ruten har vært en suksess, og skal i vinter gå daglig med en stor Boeing 777-maskin med plass til 292 passasjerer. Billettprisene ligger på ca. 6500 kroner frem og tilbake.

Må kjøpe mat
Tilbudet om bord hos Feel Air blir slik vi kjenner det fra andre lavprisselskaper.
- Når man kjøper billett kjøper man det første setet og den første bagasjen. Så betaler man ekstra for mat, ytterligere bagasje og underholdning om bord, opplyser Holmberg.

Feel Air skal benytte Airbus A330-200 fly med 307 seter, fordelt på økonomiklasse og en premiumklasse med bedre seter og ekstra benplass.

Oppstart til våren
Hverken nøyaktig oppstartsdato eller ruteplan er klar ennå. Ifølge Holmberg vil Feel Air sannsynligvis begynne å fly våren 2010. Det er heller ikke bestemt når billettsalget begynner.

- Det må vi komme tilbake til. Vi vil begynne å selge billetter tre til fire måneder før første avgang, sier Holmberg.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos dømte Feel Air-satsingen nord og ned i Dagens Næringsliv. Holmberg vil imidlertid gjerne samarbeide med Norwegian om å fly norske og skandinaviske reisende inn til basene i Oslo og Stockholm - såkalt feeding.

- Vi takker Bjørn Kjos for at han har etablert et så godt feeding-nettverk i Skandinavia. Vi undervurderer ikke behovet for feeding når vi skal drive langruter. Det er ønskelig for oss med et godt samarbeid med Norwegian, sier Holmberg.

- Hvor sikkert er det at Feel Air kommer på vingene?

- Vi er veldig komfortable med fremdriften, finansieringen og alt det operasjonelle. Vi har fått med oss tunge folk. Men det er alltid en kommersiell usikkerhet ved å starte et nytt flyselskap, sier Holmberg.

- Du er ikke redd for at dette skal bli Feel Bad Air?
- Nei, det er jeg ikke redd for. Dette er en feel good-merkevare fra A til Å, fastslår Kai Holmberg.

Foto: feelair.com

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart