-->

7. oktober 2009

Sjekk inn på flyet i byen

Godt nytt for flyreisende: Nå skal Norwegian og SAS kutte køene på Gardermoen enda mer.
Om et par måneder blir det mulig å gjøre unna hele innsjekkingen før du setter deg på flytoget til Gardermoen. Nye terminaler på Oslo S og i Drammen skal gjøre flyreisen enklere.

Selskapene vil at enda flere passasjerer skal ankomme lufthavnen fiks ferdig innsjekket, og setter opp egne innsjekkingsautomater i Flytogterminalen på Oslo S. Også Drammen vil få automater etter hvert.

De som benytter dette tilbudet, kan spasere rett til bagasjeinnleveringen etter ankomst Oslo Lufthavn. Bagasjelapper og boardingkort vil kunne skrives ut allerede på Oslo S, og med det unngår man et mulig stressmoment på flyplassen.

I Stockholm er det samme systemet under utprøving, og også i København skal automatene opp i Hovedbanegården. Til nyttår kommer Oslo etter.

For lange køer
Bjørn Erik Barman-Jenssen, direktør for bakketjenester i Norwegian, håper nye innsjekkingsmuligheter vil gjøre reisen enda enklere for alle dem som har bagasje som må sjekkes inn:

-Ved å gjøre unna innsjekkingen allerede før man setter seg på Flytoget, sparer passasjerene våre seg for stress og mas når de kommer til flyplassen. Vi ser også at vi får litt lengre køer i innsjekkingen når flytogene kommer til Gardermoen enn det vi liker. Så det vil være tidsbesparende både for de reisende selv og selskapet at denne jobben blir unnagjort på OsloS – og det hele blir gratis, sier Barman-Jenssen.

Foreløpig er det snakk om å sette opp automater på Flytoget. Det vil bli akkurat samme typene som de som møter passasjerene på flyplassene rundt om i landet.

Vil ha effektivitet
Han sier det foreløpig ikke fins løsninger som gjør det mulig også å ta imot passasjerenes bagasje på Oslo S:

- Det vil bli et komplisert og for dyrt apparat. At dette er noe som vil komme i årene fremover, ser vi derimot ikke bort fra, sier Barman-Jenssen.

Produktsjef Anders Åmot i SAS sier at en stadig økende andel av passasjerene er ferdig innsjekket når de kommer til flyplassen:

- Kundene etterspør tiltak som kan effektivisere flyreisen. Vi satser også på at den tiden folk sparer på å sjekke inn før flyplassen, ikke skal spises opp av kø i baggage drop. Innen 5 minutter skal reisende få levert sin koffert, sier Åmot.

- Vi ser hele tiden på tiltak som kan forenkle folks flyreise. Vi er opptatt av at folk kan bruke ventetiden til noe fornuftig, og dette tiltaket fra Norwegian og SAS tror jeg folk vil sette stor pris på. For oss i Flytoget betyr det at vi blir en enda mer integrert del av folks flyreise, sier kommersiell direktør Sverre Høven i Flytoget. (aftenposten.no)

Foto: oslaoirports.com

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart