-->

28. november 2009

Enormt billettsalg på Rygge

Billettsalget på Rygge tar nesten pusten fra Ryanair. Selskapet selger nå dobbelt så mye reiser i Norge som i Sverige.
Stockholm og Malaga topper salgstallene fra Østfold.


– Vi var jo strålende fornøyd med billettsalget da vi la ut de første rutene i sommer, men det billettsalget blekner i forhold til hva vi nå ser, forteller Erik Elmsäter som er Ryanairs nordiske salgs- og markedssjef.
Etter at billetter til de 16 nye destinasjonene fra Rygge ble lagt ut denne uken, har alt av salgstall pekt rett til værs. Og det uten at selskapet ennå er kommet i gang med sine markedsføringskampanjer.

Til tross for at det svenske markedet er dobbelt så stort som det norske, og Ryanair har mange flere ruter der, selger selskapet per nå altså dobbelt så mange billetter i Norge som i Sverige.
– Rygge-effekten er voldsom. Det er en nyforelsket stemning på flyplassen for tiden. Det vi opplever er bare helt fenomenalt, sier Erik Elmsäter.

Mest pop
De aller mest populære destinasjonene for nordmenn er Stockholm og Malaga.
– Jeg vet ikke hva det er med Malaga. Vi starter jo ikke flygingene dit før neste år, men salget er bare helt utrolig stort. Er det mange nordmenn som har sommerhus der eller? undrer Elmsäter.
Mens nordmenn vil til utlandet, er det også mange utlendinger som kommer inn til Norge via Rygge. I følge Ryanairs tall er billettsalget spesielt godt i Madrid og Stockholm. Også tyskerne liker å komme til Norge via Rygge.

Det er folk i alderen 18 -40 år som flyr mest med Ryanair. For passasjerer til og fra Rygge er det ennå ikke blitt gjort spesifikke undersøkelser. (moss-avis.no)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart