-->

26. november 2009

Taket ligger fast på Rygge

Olav Thon spådde onsdag denne uken at passasjertaket på Moss lufthavn Rygge blir løftet til 30.000 om få år. Satssekretær Erik Lahnstein i Samferdselsdepartementet sier at taket på 21.000 flybevegelser ligger fast.
Ligger fast
Statssekretæren sier i dag at taket på 21.000 flybevegelser på Rygge ligger fast og at det er problematisk med en flyplassaktør som ikke tar de politiske beslutningene til etterretning.

- Det er viktig at flyplassen ikke planlegger for at man hele tiden skal kunne få endrede vilkår, sier han.

- Jeg må jeg si at flyplassen har opptrådt i overkant frimodig ved at man helt systematisk har valgt å ikke forholde seg til de vilkårene som er satt, sier Lahnstein.

Men Lahnstein sa også i juli at flyplassledelsen måtte respektere begrensningene som forelå den gang, og da gikk det ikke mer enn to måneder før samferdselsministeren like før valget løftet taket på Rygge.

Ikke mye
Flyplassdirektør Pål Tandberg sier at det ikke er noe mål å løfte taket på 21.000 nå, men at det kan bli nødvendig om to til tre år.

- Hvis vi skal skape god utvikling i regionen og mange arbeidsplasser, så bør vi ha noe mer. 21.000 flybevegelser for en regional flyplass er ikke mye, sier han.

Betingelsene harmonerer ikke
Tandberg sier at flyplassledelsen respekterer konsesjonen, men minner om at flyplassen ikke fikk særlig gode betingelser i i utgangspunktet.

- Vi fikk jo krav til innvesteringer som om vi var en storflyplass. Det var flere hundre millioner kroner i miljø- og sikkerhetstiltak for å tilfredsstille forskriften for store flyplasser. Når de da gir oss flybevegelser som om vi var en liten flyplass, så harmonerer det veldig dårlig, sier Tandberg til nrk.no.

Les også: Gavepakke til Rygge

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart