-->

4. november 2009

Ikke noe samarbeid på Rygge

Den som hadde trodd på et samarbeid mellom flyselskapene på Rygge, må tro om igjen.
Både Norwegian og Ryanair lover økt satsing fra Rygge, men de to flyselskapene er overhodet ikke på talefot.

- Jeg har aldri vært i nærheten av å snakke med noen i Norwegian. De får holde på med sitt. Ingen kan konkurrere med oss på pris på de destinasjoner vi flyr på. Vi tror dessuten ikke på connecting flights. Vi flyr kun punkt til punkt, konstaterer Ryanairs markedssjef for Norden, Erik Elmsäter.

I Norwegian er holdningen den samme. Kommersiell direktør Daniel Skjeldam ser ingen grunn til å snakke med Ryanair.

Tydelige skiller
- Ryanair har overalt vært veldig tydelige på at de ikke samarbeider med andre flyselskaper. Det respekterer vi. Fra Rygge flyr vi punkt til punkt til Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø. Det er vårt fokus. På oss har Ryanairs flyginger på Rygge så langt ikke hatt noen effekt, sier Daniel Skjeldam til i Norwegian.

Begge selskaper tror på ekspansjon på Rygge, men ingen tør å kvantifisere satsingen. Norwegian har tidligere sagt seg interessert i å sette inn et tredje basefly på Rygge til våren.

Hvor og når?
I går var Ryanairs Erik Elmsäter på lynvisitt på Rygge. Elmsäter mener det er grunnlag for en egen Ryanair-base på flyplassen.
- Med åtte ruter og 700.000 passasjerer er grunnlaget der. Nå skal vi vurdere vi skal ha baser både på Rygge og på Torp. En beslutning om det kan komme fort eller det kan ta et år, sier Erik Elmsäter til Moss Avis.

Egne basefly på Rygge vil bety at antall mulige destinasjoner for Ryanair øke fra 36 til 151. Fra Ryanairs base på Skavsta ved Stockholm flys det til rundt 40 steder.

Foto: Moss lufthavn Rygge

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart