-->

5. november 2009

Innsjekkingsgebyr også hos Air Baltic

Air Baltic, som flyr tre ganger daglig fra Oslo til Riga, vil fra og med 16. november kreve en avgift på fem euro (42 kroner) for å sjekke inn på flyplassen.

Selskapet følger dermed Ryanairs eksempel med å tvinge de reisende over på innsjekking på nett. Ryanair har stengt innsjekkingsskrankene på flyplassene, og krever at alle passasjerer sjekker inn online før de drar hjemmefra. Likevel forlanger det irske selskapet fem euro i avgift for dette.

Lokker med bonus
Nå kommer altså Air Baltic, med base i Riga, med en lignende ordning. Det baltiske selskapet er imidlertid ikke like strenge som Ryanair. Den nye avgiften er nemlig et middel for å lokke de reisende inn i selskapets nye lojalitetsprogram Baltic Miles.

Ved å melde deg inn i bonusprogrammet når du sjekker inn, slipper du å betale avgiften på fem euro. Som medlem av Baltic Miles tjener du poeng når du flyr med Air Baltic og SAS eller benytter deg av visse andre tjenester som er inkludert i programmet. Medlemmer av SAS Eurobonus kan fortsatt tjene opp poeng når de flyr med Air Baltic til og fra Oslo, ifølge flyselskapet.

Flere vil slippe
- Air Baltic vil tilby ekstra fordeler til medlemmer av lojalitetsprogrammet Baltic Miles. Gratis innsjekking på flyplassen er en måte å oppfordre folk til å tegne seg som medlemmer, sier konsernsjef Bertolt Flick, ifølge Baltic Stand By.

Avgiften på fem euro vil gjelde for alle som har kjøpt billett med Air Baltic etter 4. november. Funksjonshemmede, barn opp til 12 år og reisende som sjekker inn på nettet slipper å betale.
Air Baltic har satset tungt på Norge de siste årene. I tillegg til rute fra Oslo, flyr selskapet også fra Bergen, Stavanger og Ålesund til Riga. (aftenposten.no)

Foto: AirBaltic

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart