-->

6. november 2009

NSB vokser med Ryanair

Etter at Ryanair begynte å fly fra Rygge, velger mer enn dobbelt så mange toget til flyplassen. Ryanaireffekten gjør at Østfoldbanen er én av to norske jernbanestrekninger med vekst i år.


Ved utløpet av august hadde totalt 862.000 passasjerer passert Moss med NSB Regiontog mellom Oslo og Halden. Det betyr en passasjervekst på én prosent, sammeliknet med i fjor.

Selv om tallet høres beskjedent ut, er Østfoldbanen likevel i en særstilling. Strekningen er ved siden av Nordlandsbanen den eneste av NSBs banestrekninger som kan skilte med vekst i år.

Strekningsleder på Østfoldbanen, Terje Andersen, tilskriver veksten flyplassen på Rygge, og særlig Ryanair.

- Før Ryanair begynte å fly fra Rygge i oktober, hadde vi i gjennomsnitt 2.000 togpassasjerer i måneden til Moss Lufthavn Rygge, forteller Andersen, som var på nippet til å legge ned hele tilbringertjenesten mellom togstasjonen og flyplassen. Den var ikke regningssvarende.

Det var før Ryanair. Sist måned valgte 4.500 toget til flyplassen.

- Vi merket effekten umiddelbart etter det første flyet tok av mot Madrid 30. september. Og fortsatt etableres nye ruter, tre nye destinasjoner kom til bare denne uken, sier Andersen, som regner med at all Ryanaireffekt ennå ikke er tatt ut. På toget. (moss-avis)

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart