-->

6. november 2009

Palanga tilbake fra Rygge

Da det ble kjent at Norwegian valgte å gi ruta fra Rygge til Palanga i Litauen en pause i vinter, skapte det reaksjoner fra publikum som benyttet ruta. Vinterstengningen står fast, men fra mars 2010 er Palanga tilbake på rutekartet.


Det var etter erfaringene med dårlig trafikk på ruta vinteren i fjor at Norwegian valgte å gi den en pause denne vinteren.
Dette satte sinnene i kok hos mange av brukerne av denne ruta, spesiselt lokalt næringsliv i Østfold og turist- og reiselivsnæringen i Litauen.

Johnny Bunes som er leder i stiftelsen Suportnet, et kontaktorgan for norsk-baltisk samarbeid, er en av mange som reagerte tidligere i vinter. Bunes synes Norwegians opptreden er underlig.

– Det er merkelig at man dropper en rute som bare øker i popularitet, sa Bunes som bekrefter at han fikk en rekke henvendelser fra næringslivet både på norsk og litauisk side.
Blant dem som har reagert og som har henvendt seg til Norwegian, er Litauens ambassadør i Norge. Protester er også kommet inn fra reiselivsnæringen i Litauen, og bedrifter i Østfold.

Markedspresset har altså ikke fått Norwegian til å starte opp igjen med vinterfly, men 30. mars letter det igjen fly fra Rygge til Palanga.
Det blir to ukentlige rundturer, tirsdag og lørdag. Tirsdag er det avgang fra Rygge klokken 09:30 med retur 12:20, flyturen tar 1.25 timer.
Lørdag letter flyet klokken 06:30 i fra Rygge og returnerer fra Palanga 09:20 med ankomst 09:45.
Merk at dette er lokale tider.

Neste sommer setter Norwegian også opp igjen sommerrutene fra Rygge til Athen, Pristina, Sarajevo og Valencia.

Foto: P. Andrasovszky

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart