-->

11. november 2009

Vil ta kr 800,- for et boardingkort

I serien "Vi har over hodet ingen gebyhemninger", lanserer nå gebyrkåte Ryanair et nytt og saftig gebyr for sine kunder:
Den som i fremtiden møter opp på flyplassen uten å ha printet ut boardingkortet sitt, vil måtte betale 100 euro for å få dette gjort på flyplassen. Det betyr 830 kroner i norske penger med dagens kurs.
Med et slikt beløp vil det bety at Ryanair øker gebyret med 150 prosent i forhold til dagens nivå.
Michael O'Leary, Ryanairs eksentriske sjef, sier til avisen Irish Examiner att avgiftsøkningen er nødvendig for å minske andelen av passasjerer som kommer til flyplassene uten boardingkort.

Ryanair har nemlig for lengst innført ordningen med at de reisende selv må stå for innsjekkingen hjemmefra. Den åpner 15 dager før avgang. I den forbindelse må passasjerene også sørge for å printe ut ombordstigningskortet hjemme.

Hvis ikke, koster det i dag 40 euro (330 norske kroner) å få flyplasspersonellet til å gjøre jobben. Nå blir denne summen altså snart 100 euro.

- Passasjerene må huske å sjekke inn før de kommer til flyplassen. Hvis ikke, må man ut med 40 euro. Om den summen ikke er nok, så høyner vi gebyret til 100 euro, sier Michael O'Leary til Irish Examiner.

Ryanairs informasjonsdirektør Stephen McNamara sier til Aftenposten.no at selskapet i dag er fornøyd med antallet reisende som har sjekket inn selv hjemmefra.
- I dag har 99.9 prosent av passasjerene sjekket inn før ankomst flyplass. Men det er klart, vi vil vurdere prisen for å sikre at absolutt alle gjør dette, sier McNamara.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart