-->

1. desember 2009

Torp kan tape stort mener TØI-forsker

Transportøkonomi-ekspert påstår at Sandefjord-flyplassen vil miste et betydelig antall passasjerer etter at Ryanair etablerte base på Rygge. Sandefjord Lufthavn Torp vil definitivt miste et stort antall passasjerer neste år, men hvor mange er mer usikkert, sier Jon Inge Lian, forskningsleder ved Transportøkonomisk institutt.
Etter at det for noen uker siden ble kjent at flyselskapet Ryanair etablerer base og nye ruter ved Moss Lufthavn Rygge, har det blusset opp en debatt om hva dette vil bety for Sandefjord-flyplassen

Lian mener trafikken fra Torp høyst sannsynlig vil gå ned, både på grunn av at fem ruter legges ned og som en følge av at Oslo-folk trolig vil velge Rygge fremfor Torp heretter.

- Torp kan fort miste opptil flere hundre tusen passasjerer, sier transportøkonomen.

Lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld mener imidlertid at Lian er vel pessimistisk. Han tror forskeren feilvurderer størrelsen på flyplassens regionale marked.

- Jeg tror ikke på at det regionale næringslivet vil finne på å reise over fjorden for å fly forretningsreiser med lavprisflyselskaper fra Rygge. Det er en helt utenkelig situasjon, sier Fjeld. (op.no)

annonsewww.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart