-->

14. januar 2010

Continental dobler til NY

Sjefen for Continental Airlines i Norge, Tom Grundstad, er strålende fornøyd med trafikken fra Oslo til den amerikanske verdensmetropolen. Ruten til New York er blant selskapets tre mest lønnsomme i hele Europa.
Nå tar det amerikanske flyselskapet ny kraftsats i det norske markedet og øker fra én til to daglige direkteavganger fra Gardermoen fra slutten av mai og til september.

I tillegg til disse to avgangene, har konkurrenten US Airways også i sommer rute fra Gardermoen til Philadelphia. Dermed vil det for første gang gå inntil tre daglige direkteruter fra Oslo til USAs østkyst.

Dermed ser USA-programmet slik ut for sommeren:

•Oslo-Newark kl. 11.25, ankomst 14:00
•Oslo-Philadelphia kl. 12.55, ankomst 15:25
•Oslo-Newark kl. 13.05, ankomst 15:30

– Jeg har en god magefølelse, jeg tror dette kommer til å gå bra. For publikum er det jo selvsagt mest interessant at det blir flere seter til våre laveste priser, og dermed mulig å komme seg til USA på en rimelig billett, sier Grundstad til Aftenposten.

Kastet kortene
Den økte frekvensen gjelder tre dager i uken – onsdag, torsdag og lørdag – og gjelder fra 28. mai til foreløpig 6. september. De øvrige ukedagene blir trafikken som nå, med én daglig avgang for Continentals del.

Billettene for de nye avgangene legges ut for salg fra lørdag 16. januar. Begge rutene skal flys med den samme flytypen, Boeing 757.

Continental, som samarbeider med SAS innenfor Star Alliance, har operert som eneste aktør med direkteruten til New York siden 18. juni 2004. Da hadde SAS kastet kortene fordi selskapet ikke klarte å få lønnsomhet i ruten. Det gjorde derimot Continental, som har tjent penger så å si fra dag én. Selskapet har gradvis økt fra tre ukentlige rundturer om sommeren til én daglig rundtur hele året.

Helårsrute
Det var planer om å innføre to daglige avganger også i fjor sommer, men Continental hadde ikke en egnet flytype å sette inn. I år har selskapet flyttet et fly fra Sør-Europa til Oslo, fordi det er høyere lønnsomhet i det norske markedet. Det er fly med et helt nytt interiør og underholdningssystem som settes inn på Norgeruten.

I fjor fikk dessuten Continental ny konkurranse på USA da alliansepartner US Airways startet sommerrute fra Oslo til Philadelphia. Det lanserer sommerrute også i år fra 14. mai til 2. oktober.

– Målet er å utvide denne til en helårsrute, sier selskapets salgssjef for Skandinavia, Oddvar Sivertsen.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart