-->

20. februar 2010

Rygge - København til høsten ?

Til høsten åpner lavpristerminalen Swift på Kastrup. Ryanair er i forhandlinger om rute fra Rygge melder danske Jylandsposten. En Københavnrute skal være svært etterlengtet fra de reisende og flyplassledelsen.
Ryanair er i tette forhandlinger med ledelsen på Københavns Lufthavne A/S, melder Jyllands-Posten. Ifølge den danske avisen ser det irske flyselskapet et betydelig potential for åpning av flere nye ruter fra København.

Ser passasjergrunnlag i Oslo-området
Salgssjef for Ryanair i Norden, Erik Elmsäter, viser til at selskapet i løpet av få måneder har etablert egen base på Moss Lufthavn Rygge med over 20 ruter.

– Det viser at det er store muligheter. Hovedstadsområdet har et enda større passasjergrunnlag, så hvis vi kan få de riktige vilkår, er vi parate, sier Erik Elmsäter, til jp.dk. Han sier det handler om pris.

– Vi går ikke på kompromiss, og der er mange lufthavner i Europa som ønsker oss som kunde, sier Ryanairs Nordensjef

Tiltrekke seg lavprisfly
– Målet med Swift er å tiltrekke seg flere ruter fra lavprisselskapene. Vi er i samtaler med flere selskaper,« sier Brian Petersen, adm. direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Kapasitet på 6–12 mill. passasjerer
Den nye lavpristerminalen har en kapasitet på seks millioner passasjerer i året, men kan utvides til det dobbelte. 20 millioner passasjerer reiser i dag via Kastrup året.

Markedssjef på Rygge, Silje N. Thoresen, har uttalt til flere medier at København er et svært viktig knutepunkt for videre trafikk til Europa og resten av verden, og at flyplassledelsen til en hver tid jobber med å få et slikt tilbud på plass. Rett etter åpningen av flyplassen i 2008 fløy Widerøe fra Østfold til København, men ugunstige avgangstider gjorde at ruten ikke ga god nok avkastning for flyselskapet, som trakk ruten etter bare noen måneder.

I dag har Widerøe har daglige ruter til København fra Sandefjord Lufthavn Torp, mens København trafikkeres av SAS og Norwegian med daglige avganger i fra Gardermoen. (sb.no)

Foto: ukjent

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart