-->

20. februar 2010

Forvirring om bagasje til USA

Det skjer store forandringer når det gjelder tillatt bagasje på flyreiser til og fra USA og Canada.
Før kunne alle ta med to kofferter à 23 kilo hver på flyvninger over Atlanterhavet. Amerikanske flyselskaper, desperate etter å finne nye inntektskilder, har imidlertid kastet seg over muligheten til å tjene penger på innsjekkede bager og kofferter.
Ulike regler
Flere europeiske selskaper har fulgt etter, men ikke alle. Dermed må reisende være nøye med å orientere seg om bagasjereglene før avreise.

- Dette er litt forvirrende, sier Jason Eckhoff, leder for reisebyrået Restplass.no.

Han mener bagasje er viktig for de reisende, og at det nå blir et konkurransefortrinn for flyselskapene å tillate to kofferter på reiser til USA og Canada.

- Dette er noe vi har lyst til å bli flinkere til å opplyse om, at det faktisk er forskjell mellom flyselskapene, sier Eckhoff.

SAS på gjerdet
SAS tillater fortsatt to kofferter uten tillegg i prisen, mens British Airways, Air France KLM og Lufthansa bare godtar ett kolli.

Ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS er ett kolli bagasje i ferd med å bli den nye industristandarden.

- Foreløpig sitter SAS på gjerdet i forhold til dette. Vi registrerer det som skjer, men har ikke tatt noen beslutning om eventuelt å innføre det, sier Johansen til Aftenposten.no.

Kan betale for mer
Hos selskapene som kun aksepterer ett kolli bagasje inkludert i billettprisen, er det likevel mulig å sjekke inn mer bagasje. For én ekstra koffert må du ut med ca. 300 kroner hver vei.
Dette gjelder både europeiske og amerikanske selskaper med ruter over Atlanteren, inkludert Continental og US Airways, som begge trafikkerer Oslo. De to sistnevnte krever omkring 50 dollar for kolli nummer to. Flere av selskapene gir rabatt dersom du forhåndsbestiller ekstra bagasje på nettet før avreise.

Innenriks i USA er det nå i ferd med å bli standard med 25 dollar i avgift for den første kofferten du sjekker inn. Southwest Airlines, det største lavprisselskapet i USA, tillater fortsatt sine reisende å sjekke inn to kofferter uten tillegg i prisen.

Dette tillater flyselskapene på reiser til/fra USA og Canada:
Ett kolli gratis (23 kilo):

Air Canada, Air France KLM, Austrian, American Airlines, British Airways, Continental, Delta, Lufthansa, United Airlines, US Airways.

Har beholdt to kolli gratis (2 x 23 kilo):

Finnair, Icelandair, SAS, Swiss, TAP Portugal.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart