-->

5. april 2010

SAS tror på Oslo-Bardufoss

SAS har bestemt seg for å prøve seg igjen på strekningen mellom Oslo og Bardufoss etter at de la ned ruten i fjor. Da gikk avtalen med Forsvaret ut og Norwegian overtok all transport av forsvarets personell, etter en anbudsrunde.
Salgstall hos SAS viser at selskapet er ønsket tilbake i Bardufoss og at det kan være et marked for denne ruten også uten en avtale med en storkunde som forsvaret.

To måneder før det første flyet lander på Bardufoss begynner flyene å fylles med passasjerer. Det gleder informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen stort.

- Ja, jeg kan bekrefte at det er stor interesse for denne ruten. Det er jo alltid spennende i forkant om alle henvendelsene vi har mottatt før vi besluttet å opprette denne ruten, faktisk står seg når vi agerer. Og det synes det som om publikum har gjort. Vi ser med stor glede på at vi er ønsket tilbake til Bardufoss, sier Johansen.

Reagerte unisont
Han sier markedet reagerte unisont da Norwegian ble enerådende på Bardufoss i forbindelse med at de vant kontrakten med Forsvaret, en kontrakt SAS har hatt siden begynnelsen av 1950-tallet.

Selv uten kontrakt med Forsvaret mener SAS det er drivverdig å opprette en daglig flyrute til Bardufoss.

- Ja, definitivt. Fordelen for publikum er at det med SAS får man tilgang på vårt nettverk over hele verden. Når man flyr fra punkt til punkt med Norwegian, kommer du kun til den destinasjonen du har valgt. Med SAS har reisende tilgang til vårt nettverk over hele verden, sier Johansen.

SAS sier ruten er en "prøverute" de skal operere mellom 31.mai og 29. august, hva som skjer etter det blir vurdert på et senere tidspunkt. (folkebladet.no)

Fotograf: ukjent

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart