-->

5. mai 2010

Widerøe får bra respons på direkterute

Mandag lander det første direkteflyet fra Oslo til Brønnøysund på ti år. Over 1.500 har sikret seg direktebilletter.

– Responsen på direkteruta har vært veldig god. Vi har solgt 1.560 seter i perioden mai til oktober, og av disse er 1.530 i perioden mai til august, opplyser informasjonssjef i Widerøe, Siw Sandvik.

Kan bli helgeturer
Dette er ifølge Sandvik over gjennomsnittet for Widerøes øvrige ruter. Fra 11. juni utvider også Widerøe fra fire til fem ukentlige tur/retur-flyginger Oslo-Brønnøysund.

– Vi vurderer også fortløpende om vi skal utvide til helgeflyginger, sier Sandvik.

Widerøe vil høste erfaringer utover sommeren og høsten, for å se om direkteflyet blir et bærekraftig prosjekt.
Det forrige flyet som gikk direkte til Oslo, forlot Brønnøysund lufthavn en gang i 2000. Det er interesse fra næringslivet, og da spesielt oljebransjen, og et kraftig oppsving lokalt i flyginger fra Brønnøysund lufthavn som har vært den utløsende faktoren for at Widerøe nå har gjenopprettet direkteflyet.

– Men vi ser også at dette vil øke turiststrømmen til Helgeland, sier Sandvik.

Har tro på Helgeland
I fjor kjørte Widerøe en større markedsføringskampanje på Helgelandskysten og "Himmelblå"-landet. Likevel var det Lofoten som fikk størst oppsving på sommertrafikken, mens Helgeland falt litt tilbake. Sandvik tror "Himmelblå"-effekten for alvor vil gjøre seg gjeldende i sommer, og Widerøe markedsfører Helgelandskysten på flere fronter også i år.

- Vi har stor tro på Helgeland. Lofoten og Vesterålen er et veldig etablert område, også i utlandet. Helgelandskysten er en uoppdaget perle, som mange kanskje ikke har oppdaget. sier Sandvik.

Mandag klokken 13.35 lander det første direkteflyet fra Oslo ved Brønnøysund lufthavn. Dette markeres med en høytidelig seremoni, med korpsspill, rød løper og taler fra ordfører Kjell Trælnes og Widerøe-direktør Lars Kobberstad. Etter talene, bys passasjerene som skal reise sørover til Oslo på kaffe og kaker.

- Er det fortsatt ledige plasser på de første direkteflyene?

- Ja, det er fortsatt ledige billetter, svarer Siw Sandvik.

Dermed finnes det ennå muligheter for dem som ønsker å være blant de første direkterutepassasjerene. (banett.no)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart