-->

23. juni 2010

Advarer mot billiggarantier

Sommerferien står for døren og mange forbrukere søker på nettet etter flyreiser, hotell og leiebiler. Ikke stol på billigst-garantier fra tilbyderne, råder Forbrukerombudet.
Når du leter etter drømmeferien på nett, er muligheten stor for at du ganske raskt oppdager tilbydere som hevder at de er billigst og/eller at du skal få penger igjen hvis du finner billigere tilbud andre steder.

Forbrukerombudets råd er klart: Ikke stol på garantiene. Undersøk prisene i markedet selv.

- Tvilsomme garantier
Stadig flere nettsider som tilbyr hotell, fly, og leiebiler hevder å være billigst. Særlig det siste året har Forbrukerombudet sett en markert økning i bruken av slik løfter. Forbrukerombudet har derfor sendt brev til over 20 tilbydere av forskjellige reisetjenester på internett med krav om at de enten dokumenterer påstandene eller fjerner dem.

- Dette er en bransje med mange aktører, et stort antall tilbud, hard konkurranse og hyppige prissvingninger. Vi stiller oss derfor sterkt tvilende til at disse garantiene holder hva de lover, sier seksjonssjef Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet.

Må dokumenteres
Å love at man er billigst er en svært krevende form for markedsføring. Hvis man ikke har fortløpende oversikt over samtlige konkurrenters priser, kan man ikke hevde at man er billigst. Påstandene må kunne dokumenteres.

Et annet problem er at det ofte er knyttet svært omfattende og strenge vilkår til garantien om at du skal få refundert penger dersom du finner et billigere tilbud. Mulighet til å få penger tilbake er derfor i praksis ofte minimal.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart