-->

2. juni 2010

Norwegian har økt gebyrene - igjen

Lavprisselskapet Norwegian øker gebyrene - igjen. Selskapet har plusset på 10 kroner på sete- og bagasjegebyrene.
I løpet av de tre årene som har gått siden selskapet begynte å ta betalt for disse tjenestene, er nivået nå doblet.

- Vi øker gebyrene, men vi har også satt ned prisene, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian, til Aftenposten.


Dette øker
Som vanlig blir gebyrøkninger forbigått i stillhet av selskapet, i skarp motsetning til når selskapet for eksempel lanserer nye ruter.

Slik er de nye gebyrene:
*Reservasjon av sete innenriks, nå kr. 50 hver vei (startet på 25 kroner).
*Til Sør-Europa koster setereservasjonen nå kr. 80, hver vei.
*Et kolli innsjekket, forhåndsbetalt bagasje innenlands, nå kr. 50 hver vei (startet på 27 kroner innland, 25 på utland.)
*Til Sør-Europa koster et kolli forhåndsbetalt bagasje nå 80 kr hver vei. Møter du opp på flyplassen med en koffert som ikke er betalt på forhånd, koster det deg nå 160 kroner når reisen går til Sør-Europa, det dobbelte for en tur/retur-reise.

Forsvarer
Selskapet har justert gebyrene gradivis siden de ble innført i 2007. Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian forsvarer gebyrhoppet slik:

- Vi har på mange ruter senket billettprisene og heller økt tilleggsvalg som sete og bagasje. Dette skjedde i forbindelse med at vi i mars gjennomgikk prisfastsettingen vår. Bakgrunnen for justeringene er at vi ønsker å holde billettprisene nede og senke prisene. Da kan folk som vil fortsatt reise til meget rimelige priser og så må de som ønsker et frivillig tilleggsvalg betale en beskjeden økning. Det er et vesentlig poeng å være tro mot vår policy om valgfrihet. Gebyret for endring av navn og billett ble for øvrig satt ned fra 300 til 250 kroner, så prisjusteringene har gått begge veier, sier hun.

Gjennomgående
Verst blir gebyrøkningen for de som skal reise med gjennomgående billetter, det vil si de som for eksempel må reise via Oslo for å komme til bestemmelsesstedet i inn- eller utland.
Norwegian beregner seg ett gebyr for hver enkelt strekning, en tur Tromsø - Oslo - Bergen vil derfor koste to gebyrer hver vei. Kofferten vil på en slik tur/retur-reise vil nå koste 200 kroner. Hvis du ikke har forhåndsbetalt kofferten på nettet, er gebyret det dobbelte.

Møter du opp i Tromsø med en koffert som du ikke har forhåndsbetalt på nettet og bestemmelsesstedet er Spania, vil en koffert frem og tilbake koste den nette sum av 640 kroner, i tillegg til billettprisen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart