-->

7. juli 2010

Nye Ryggeruter

London Gatwick, Liverpool og Roma blir nye reisemål fra Moss lufthavn Rygge i vinter. Lavprisselskapet Ryanair har nå lagt frem sitt vinterprogram for sine tilbud fra flyplassen i Østfold. Selskapet vil derfra ha ruter til 21 destinasjoner, deriblant de tre nye reisemålene. Vinterrutene settes ut i livet 1. november.Drøyt ni måneder etter at det irske flyselskapet første gang tok av fra Moss lufthavn Rygge, sier Ryanairledelsen seg såre fornøyd med utviklingen. I sommer har selskapet fløyet til 29 destinasjoner herfra, til vinteren blir det 21 reisemål. Første hele driftsår regner selskapet med å nå 1,4 millioner passasjerer på Rygge. Med London Gatwick (og ikke bare London Stansted), Liverpool og Roma som nye reisemål til vinteren, regner de med å øke passasjertallet til 1,7 millioner neste år.

Vil øke antall fly
Lavprisselskapet har i dag tre fly fast på sin base på Rygge. Neste år regner Cawley med å øke til fire.

- Vi er glade for det som er skjedd siden vi etablerte oss på Rygge, sa Ryanairs nestkommanderende, Michael Cawley, på en pressekonferanse i Oslo onsdag. - Med sin nærhet til Oslo er mulighetene på Rygge større og annerledes enn Torp.

Konkurrerer med Torp
Ryanair har fløyet fra Torp ved Sandefjord siden 1997. Da selskapet også begynte å fly ruter, og det i større omfang, også fra Rygge, sank trafikken fra Torp. Ifølge Cawley har Ryanair i år dobbelt så mange passasjerer på Rygge som på Torp. Ryanair har i dag flyruter til 16 destinasjoner fra Torp. Cawley avviste imidlertid at Torp taper i forhold til Rygge.

- Noe av trafikken er flyttet til Rygge, men vi venter at også trafikken på Torp skal vokse. Osloregionen er underbetjent når det gjelder lavprisselskaper, hevdet Ryanairsjefen på en pressekonferanse i dag.

Ennå er ikke vinterprogrammet for Torp klart, og dermed vet vi heller ikke om flyplassen vil få nye eller miste Ryanairruter. En ting synes imidlertid sikkert, Ryanair vil fortsette å fly fra Torp til Liverpool; den ruten er en suksess, takket være enorm fotballinteresse. Suksessfull sier Cawley at også Romaruten fra Torp er, men om den fortsetter til vinteren er ennå ikke avgjort.

Billigbilletter
Ryanairledelsen er knapt på banen uten at mantraet: «Når prisene reduseres, vil trafikken øke». De bruker enhver anledning til å påpeke sin lavprisprofil. Cawley hevdet også selskapet hadde trafikkvekst i april da akseskyene fra Island lammet mye av flytrafikken i Europa og de fleste store selskaper opplevde trafikknedgang. De påpeker gjerne sin størrelse og vil gjerne vokse enda mer i Norge også.

- Det vil være mulig for Ryanair å ha 25 prosent av trafikken fra Osloregionen, selv uten å fly på Gardermoen, sa Cawley.

Ryanairsjefen mener det er mulig for selskapet å vokse mer i Norge, selv om han (igjen) klaget på Avinors avgifter som han mener er så høye at store byer som Bergen, Trondheim, Stavanger og Bodø foreløpig er uaktuelle for Ryanair. (ap.no)

Når vinterprogrammet trer i kraft, vil selskapet fly til disse destinasjonene i fra Rygge:
Alicante, Barcelona, Berlin, Brüssel-Charleroi, Dublin, Düsseldorf-Weeze, Gdansk, Kaunas, Krakow, Liverpool, London Gatwick, London Stansted, Madrid, Malaga, Memmingen-München , Newcastle, Paris, Riga, Roma , Venezia-Treviso og Wroclaw(?).

Disse rutene forsvinner:
Eindhoven, Faro, La Rochelle, Palma de Mallorca, Paris-Vatry, Valencia, Zadar, Aarhus

Fra Sandefjord lufthavn Torp vil Ryanair trolig operere disse rutene (ikke bekreftet):
Alghero, Bremen, Edinburgh, Frankfurt-Hahn, Girona, Liverpool, London-Stansted, Milano-Bergamo

Mens disse forsvinner fra Torp:
Alicante, Bologna, Malaga, Marseille, Pescara, Pisa, Rome-Ciampino

Oppdatert 09.07.10 kl. 19:09

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart