-->

31. juli 2010

SAS forlenger ikke Oslo-Bardufoss etter sommeren

Det blir ingen forlengelse av SAS sin sommerrute mellom Oslo - Bardufoss, igjennom vinteren. Markedet er ikke stort nok for både SAS og Norwegian på denne strekningen hele året.
I sommer har SAS tatt opp konkurransen med Norwegian på strekningen mellom Oslo og Bardufoss, ruten har i følge selskapet gått bra i sommer, men de ser ikke at det er et marked for to operatører som konkurrerer der i vinter, som spesielt lokalbefolkningen håpet på. Ruten avsluttes 29. august som planlagt.

SAS bestemte seg tidlig i våres for å prøve seg igjen på strekningen mellom Oslo og Bardufoss etter at de la ned ruten i fjor. Da gikk selskapets avtalen med Forsvaret ut og Norwegian overtok all transport av forsvarets personell, etter en anbudsrunde.

I mars i år var optimismen stor i SAS, den gang sa informasjonssjef i selskapet, Knut Morten Johansen følgende:

- Ja, jeg kan bekrefte at det er stor interesse for denne ruten. Det er jo alltid spennende i forkant om alle henvendelsene vi har mottatt før vi besluttet å opprette denne ruten, faktisk står seg når vi agerer. Og det synes det som om publikum har gjort. Vi ser med stor glede på at vi er ønsket tilbake til Bardufoss.
Selv uten kontrakt med Forsvaret mener SAS det er drivverdig å opprette en daglig flyrute til Bardufoss.

Etter det vi kjenner til skal SAS ha sett at det ikke vil være lønnsomt å drive denne ruta i konkurranse med Norwegian etter sommeren. Kundemassen blir for liten for to operatører, da Forsvaret utgjør en stor del av de reisende på strekningen. Etter sommeren vil tallet på passasjerer som ikke er tilknyttet de militære tjenester synke kraftig, og SAS velger derfor å la Norwegian operere alene. Om selskapet vil prøve seg neste sommer får vi ikke svar på før de har regnet ut om denne sommerens trafikk har gått i pluss.

Kontrakten SAS mistet til Norwegian, har de hatt med Forsvaret siden begynnelsen av 1950-tallet.

Foto: tv2.no

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart