-->

6. august 2010

Flere med gode julitall

Både SAS, Norwegian og Oslo lufthavn Gardermoen har idag lagt fram positive trafikktall for juli måned.
SAS Scandinavian Airlines fraktet tilsammen 1,729 millioner passasjerer i juli, noe som gir en fremgang på to prosentpoeng i forhold til samme måned fjor.
Kabinfaktoren (beleggsprosenten) økte med 0.9 prosentpoeng til 85.4 prosent.
Flyselskapene i SAS-konsernet (SAS, Widerøe og Blue1) fraktet tilsammen over to millioner passasjerer i juli, noe om er en økning på 2.6 prosent i forhold til samme måned året før. Kabinfaktoren økte med ett prosentpoeng til 84.7 prosent.

Norwegian fløy 1 322 696 passasjerer i juli måned. Det er en økning på 274 000 passasjerer og 26 prosent sammenlignet med juli i fjor. Norwegian setter dermed passasjerrekord for tredje måned på rad.

- Det er gledelig at den positive trafikkutviklingen fortsetter inn i juli med fullt trykk. Flybransjen har vært inne i noen turbulente måneder som følge av stengt europeisk luftrom og tredjepartstreiker i flere land, men den
kraftige passasjerveksten viser at tilliten til Norwegian og flybransjen generelt i aller høyeste grad er tilbake der den var og skal være, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.
Kabinfaktoren for konsernet lå på 85 prosent i juli, ned 3 prosent fra i fjor.

Fra Gardermoen raporterer informasjonssjef Jo Kobro om den beste julimåned siden åpningen av hovedflyplassen.

- juli 2010 er med sine 1 824 082 passasjerer den beste julimåned siden åpningen oktober 1998. Dette er 8,5 % flere enn i juli 2009. Utenlandstrafikken var på 1 134 049 passasjerer (+8,8%), dette er det største antall utenlandspassasjerer flyplassen har hatt i løpet av en måned siden flyplassen åpnet. Antall flybevegelser har bare vokst med 5% i juli og med tanke på miljøet er dette en positiv utvikling, avslutter Kobro.

Trondheim, Bergen og Stavanger topper listen over de tre største rutene ut  fra Gardermoen, målt i antall reisende. Deretter følger Stockholm, København og London. På syvende og åttende plass er Nord-Norge representert med Tromsø og Bodø, mens Amsterdam og Ålesund ligger på de to siste plassene.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart