-->

23. september 2010

Billigere mellom Oslo og Fagernes

Selskapet Dot.lt som har daglige flyvninger mellom Oslo og Fagernes sliter med å fylle opp flyene sine, i snitt fløy 1,9 passasjerer på denne ruten.
Nå setter selskapet ned prisene i håp om å lokke flere reisende ombord.


De 85 ruteflyene som landet og tok av fra Fagernes lufthavn i august, hadde til sammen 165 passasjerer ombord, det betyr i gjennomsnitt 1,9 reisende per fly. Det er en halvering av passasjertallet sammenlignet med august i fjor.

Store rabatter bidro til at passasjertallet de første åtte månedene i fjor var 2676 reisende mellom Oslo og Leirin. I år derimot har det vært lite av både rabatter og reisende. Oversikten til Avinor viser at 1479 kom eller reiste med rutefly i perioden januar - august.


Flyselskapet Dot lt. opplyser i en pressemelding at billetter som blir bestilt seinest 21 dager før avreise, heretter koster 369 kroner. Tre dager før avreise er prisen 499 kroner. Oslo - Røros trafikeres også av Dot.lt og skal etter det vi kjenner til ha bedre belegg enn Fagernesruta.
Danish Air Transport (DAT) står bak Dot lt.

Mens rutetrafikken har stupt, har charteraktiviteten tatt seg litt opp igjen i år. 1750 charterreisende fra utlandet landet i Valdres de åtte første månedene. På samme tid i fjor kom det bare 400 med charterfly.
Det som har vært av charterturisme har blant annet kommet fra England, Russland og Tyskland.

Flyruten trafikeres med et 30-seters SAAB-340, med dansk personale og har en besetning på 3, hvorav to piloter og en flyvertinne. Det er avganger morgen og ettermiddag mandag til fredag og en ettermiddagsavgang på søndagene. Fra Oslo flyr morselskapet DAT mellom Oslo og Florø, samt Oslo og Stord.

Foto: Facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart