-->

23. september 2010

Norge må få lavpris på interkontinentale ruter

Norsk Flyprisindeks har de siste 52 ukene sammenlignet flypriser fra store norske lufthavner til ti europeiske storbyer og ti oversjøiske destinasjoner. Prisene på europeiske flyreiser fortsetter å falle merkbart, mens prisene på de interkontinentale rutene stadig stiger. Dette understreker behovet for interkontinentale lavprisflyruter fra Norge.Lavprisselskapet Norwegian er forbrukernes sikkerhet for lave priser. Det er i hvert fall det flyselskapets toppsjef Bjørn Kjos har sagt ved flere anledninger. "Alle skal ha råd til å fly" er Norwegians visjon.

Den siste utgaven av Norsk Flyprisindeks viser helt tydelig at nordmenn har fått råd til å fly. Gjennomsnittsprisene på de europeiske flyreisene har falt med opptil nærmere 40 prosent når man sammenligner uke 42 i år med samme uke i fjor. På omtrent halvparten av de femti europeiske rutene som er med i Norsk Flyprisindeks er Norwegian billigst å reise med i uke 42.Det er et annet bilde som tegner seg når det gjelder de interkontinentale flyreisene. Her har prisene steget med litt over 25 prosent i forhold til i fjor, men det er ingen direkteruter fra Norge blant de billigste i prisindeksen. Det skal minst én og ofte to mellomlandinger til for å få reisen billig.


- Prisnivået er forholdsvis høyt på interkontinentale flyreiser fra Norge. Nå har flyselskapene Feel Air og Norwegian konkrete planer om å åpne interkontinentale ruter fra Norge i 2011. Dette kan bidra til å få de interkontinentale flyprisene tilbake på et nivå hvor enda flere har råd til å fly til oversjøiske reisemål, vurderer Svein Erik Søgård, Daglig leder i travelmarket.no som utgir Norsk Flyprisindeks.

Illustrasjonsfoto

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart