-->

14. september 2010

Nye flyseter for lavprisselskapene ?

Det blir nesten som å sitte på ryggen til en hest. Et nytt flysete utviklet av italienske Aviointeriors minner om en sal, og stolene står adskillig tettere enn vi er vant til i dag. Benplassen er bare 23 tommer, eller 58,4 centimeter, skriver USA Today.

Den nye flystolen skal presenteres på messen Aircraft Interiors Expo Americas som starter i California i dag.


Ny klasse?
Skyrider, som setet kalles, er ennå ikke ferdig utviklet. Men fremtiden kan bli en egen klasse bakerst i flyet der de reisende «sitter på hesteryggen» og betaler en lavere billettpris enn for ordinære seter.

- Vi er ekstremt trygge på at dette konseptet vil ha stor appell hos flyselskapene, av økonomiske grunner, sier Dominique Menoud, direktør for Aviointeriors Group.


Med mindre plass til bena kan flyselskapene altså presse flere seter inn i kabinen. Mens Skyrider blir presentert med 58 centimeters benplass, byr Ryanair på 76,2 centimeter. SAS' seter har normalt 78,7 centimeter boltreplass for bena, ifølge Seatguru.com.

Opp til tre timer
- For flyvninger fra én time og opp til muligens tre timer vil dette være komfortable seter. Setet er som en sal. Cowboyer rir åtte timer på hestene sine i løpet av en dag og sitter fortsatt komfortabelt i salen, sier Dominique Menoud.

Ryanair har tidligere sagt at de vil innføre ståplasser om bord på sine fly. Avisen USA Today spekulerer i at nettopp det irske lavprisselskapet kan være interessert i det nye setedesignet.

Amerikanske luftartsmyndigheter uttaler seg foreløpig lunkent om den nye «flysadelen». (Aftenposten)

Foto: Aviointeriors

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart