-->

4. september 2010

Widerøe i tide - igjen

Nok en gang ligger Widerøe på punktlighetstoppen i verden. Widerøe feide alle andre flyselskaper i Europa av banen og ble best på punktlighet i august. Over 95 prosent av flyene landet på, eller før tidtabellen i den siste sommermåneden.
Det er det amerikanske selskapet FlightStats' ferske statistikk for august måned som viser dette. Selskapet måler ankomsttider på alle de europeiske flyselskapene og sammenstiller funnene hver måned. Tallene viser at over 95 prosent (95,72%) av flyvningene til Widerøe ankom på, eller før oppsatt tidtabell. Av 6654 ankomster, var 6639 på rutetabell.

Widerøe har siden november 2009 gjort det skarpt i FlightStats målinger, med enten å klatre helt til topps, eller ligge på topp tre. I juli var også selskapet det mest punktelige selskapet i Europa, og de kapret sølvplassen i verdenssammenheng. Den gang uttalte Lars Kobberstad, administrerende direktør i Widerøe;

- Vi er svært fornøyde med å være Europas mest punktlige flyselskap. At vi nå igjen er på pallen i verdensklassen for andre gang i år er en fantastisk prestasjon. Våre medarbeidere gjør en fantastisk jobb for å sikre at flyene kommer fram til rett tid. Alle ansatte i Widerøe kan med stolthet glede seg over resultatet.

På topp ti listen finner vi også SAS og Norwegian på henhildsvis tredje og syvende plass.
Listen over Europas punktligste selskap i august, målt på ankomst ser slik ut.

1. Widerøe - 95.72%
2. VLM Airlines - 95.44%
3. SAS - 92.82%
4. KLM Cityhopper - 91.71%
5. Alitalia Express - 90.78%
6. Aerienne - 90.62%
7. Norwegian Air Shuttle - 89.48%
8. KLM - 89.09%
9. Tyrolean Airways - 89.09%
10. Finnair - 88.99% 


Osloairports.com har også valgt å bruke flightstats.com sine tjenester til å gi deg oversikten over avgangene og ankomstene ved Gardermoen, Rygge og Torp. I tillegg kan du på kart se en oversikt over trafikkbildet ved Europas store lufthavner, finne status på flyavganger over hele verden, og se hvilke selskap som faktisk er i rute m.m. Alle tjenestene finner du i de nedtrekkbare menyene øverst på siden.

Fotograf: ukjent

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart