-->

5. september 2010

50.000 reisende til Ørland

På de syv årene flyruten mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Ørland har eksistert, har Air Norway snart fraktet 50.000 passasjerer på denne strekningen.


Selskapet opplyser at de ved utgangen av august har befordret 49.115 reisende mellom hovedflyplassen og Ørland flystasjon.
Det er forventet av passasjer nummer 50.000 vil bli nådd i løpet av de neste to til tre månedene. Selskapet vil markere denne hendelsen og gjøre ekstra stas på den aktuelle passasjeren, uten at de vil gå i detaljer. Men de lover at vedkommende skal bli behørig satt pris på.

Dagens flyrute har etter hvert blitt et innarbeidet og kjært tilbud for de mange som reiser rutinemessig samt for stadig flere som har oppdaget at denne flyruta er et utmerket alternativ til å reise via Trondhjem Værnes både økonomisk så vel som tidsmessig. Avgangene er satt slik at man skal kunne reise fram og tilbake til Oslo samme dag mandag til torsdag, fredag er avgangene tilpasset helgetrafikken. Flyet letter fra Ørland  halv åtte og er på Gardermoen en time og ti minutter senere. Tilbake fra Oslo letter flyet kl. 1800.
Grunnet den tidlige ankomsten til Gardermoen er det stadig flere som også bruker tilbudet for gjennomgående reiser. I de to påfølgende timer etter ankomst kan Gardermoen tilby nær 60 avganger videre, både til de store norske byene, men også ut i Europa til destinasjoner som Amstredam, Berlin, Hamburg, København, London,Paris og Stockholm for å nevne noen.

Air Norway er et såkalt viretuelt flyselskap, dvs at selskapet selv ikke eier flyparken eller mannskapet. De står for salg av billetter via nettet og den daglige driften, mens det i dette tilfellet er det danske North Flying AS som fysisk flyr for Air Norway. North Flying bruker en maskin av typen Fairchild Metro 23 (bildet) med plass til 19 passasjerer.

Siden flyet og besetningen er hjemmehørende i Ålborg i Danmark og flyet skal dit for en grundig teknisk sjekk hver helg, opererer også Air Norway en rute fra Ørland via Gardermoen til Ålborg. Fredag ettermiddag er det avgang fra Ørland, flyet har et kort stopp i Oslo for å ta med passasjerer før det setter kursen mot Danmark. Returen er søndag ettermiddag. Det er mulig å oppdrive tur-returbilletter fra Oslo til Ålborg for under ettusen kroner.

Dette er Air Norways nettside

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart