-->

14. desember 2010

Ryanair kutter Rygge - Düsseldorf

Ryanair ved Düsseldorf lufthavn Weeze
Det irske lavprisselskapet Ryanair dropper fra sommeren sin rute mellom Moss lufthavn Rygge og Düsseldorf lufthavn Weeze, ny tysk turistskatt får skylda.


Tyske myndigheter har valgt å innføre en turistskatt på 8 euro (ca 64 kroner), som en følge av dette velger Ryanair å kutte kraftig på rutetilbudet til Tyskland fra neste sommer.

– De tyske myndigheters turistskatt fortsetter å skade turismen og sysselsettingen i Tyskland. Ryanair har nå annonsert store kutt i Berlin, Bremen, Düsseldorf Weeze og Frankfurt Hahn for sommeren 2011, med tap av over 3 millioner turister årlig i tillegg til 3 000 tapte arbeidsplasser på tyske flyplasser. Erfaringer fra både Irland og Storbritannia har vist at turistskatter har ført til store turistkollapser. Vi mener den tyske turistskatten på €8 vil ha en lignende effekt på tysk turisme og sysselsetting, tordner Ryanairs Michael O’Leary i en pressemelding.


De flyplassene som blir berørt av selskapets rutekutt er: Berlin (minus 56%), Bremen (minus 29%) og Düsseldorf Weeze (minus 21%), samt Hahn (Frankfurt).

For Rygge sin del betyr dette at ruta til Düsseldorf Hahn forsvinner til neste år. Den legges ned sammen med 12 andre destinasjoner fra samme flyplass. Så langt skal det ikke være planer om å kutte ruter fra Rygge til noen av de andre destinasjonene i Tyskland.

Ryanairsjefen synes det er beklagelig at Tysklands nye turistskatt gjør Tyskland til en lite konkurransedyktig turistdestinasjon i en tid der flere europeiske land (inkl. Nederland, Belgia, Hellas og Spania) har kuttet ut turistskatter og/eller redusert flyplassavgifter for å øke turisttrafikken.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart