-->

14. desember 2010

US Airways dropper Oslo

Sommeren 2011 blir det den hardeste konkurransen noensinne på flytrafikken mellom USA og Norden, nå har førstemann kastet inn håndklet.


Det amerikanske flyselskapet US Airways trekker seg ut av den varslede priskrigen mellom flyselskap som flyr mellom USA og Norden.

Færre avganger
- Ja, jeg kan bekrefte at sommerruten mellom Oslo og Philadelphia ikke kommer til å starte opp igjen sommeren 2011, sier Oddvar Sivertsen, salgssjef Skandinavia i US Airways.

Ruten skulle ha vært startet opp den 8. mai neste år, men markedet overlates nå til andre flyselskap, melder Check in.dk.

SAS meldte tidligere i år at de vil starte med direkteflyvninger fra Oslo til New York fra 28. mars 2011. Når US Airways nå kutter din direkterute mellom Oslo og Philadelphia, betyr det at trafikken mellom Norden og USA er redusert til 160 ukentlige avganger, 16 færre enn tidligere planlagt.


- Fornøyd
- Vi vet ikke bakgrunnen for deres beslutning, men vi opplever svært stor pågang på New Yorkruten vår. Og det er sikkert mange som har reist med US Airways tidligere, som nå ser på oss som et naturlig alternativ. Og det er vi fornøyd med, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

- Da vi planla New Yorkruten vår, var vi bevisst både på aktørere som allerede er der og de som kommer. Så vi tar US Airways nyheter til etterretning. Men vi forventer at flere aktører kommer på banen, Johansen.

Johansen vil ikke si noe om dette åpner for flere ruter fra SAS, men sier at flyselskapet kontinuerlig vurderer hvor det kan være aktuelt å fly.
I tillegg til SAS som skal starte opp til neste år, flyr allerede det amerikanske flyselskapet Continental direkte mellom Oslo og New York. (ap.no)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart