-->

29. desember 2010

SAS starter Oslo - Moskva

Moskva, illustrasjonsfoto
SAS fortsetter sine satsinger med nye ruter fra Oslo.
Til våren utvider selskapet med en ny rute til Moskva i Russland.
Ruten skal opereres med fire rundturer i uken.27. mars er det klart for første tur for SAS fra Gardermoen til Moskva lufthavn Sheremetyevo.

Selskapet vil tilby en rundreise mellom den norske og russiske hovedstaden hver mandag, onsdag, fredag og søndag.

- Moskva er en viktig by for mange av våre forretningskunder, og er i tillegg et ideelt reisemål på fritiden. Bare drøye to timer unna Oslo kan man oppleve en storbyweekend fylt med spennende kultur, arkitektur og shopping, sier Robin Kamark, kommersiell sjef i SAS.

Samtidig med åpningen av SAS’ fire ukentlige flygninger etableres et Codesharesamarbeid med Aeroflot. Det innebærer at Aeroflot selger billetter til SAS’ avganger, mens SAS selger billetter til Aeroflots daglige avganger. Tilsvarende samarbeid eksisterer allerede på rutene mellom Stockholm-Moskva og København-Moskva.

Avgangene fra Oslo er satt til 10:00, det innebærer at man rekker å fly inn til Oslo fra hele landet i god tid før Moskva-avgangen. Returen går 15:15, flytiden er på to timer og tyve minutter, alle tider er lokale.

Det russiske selskapet Aeroflot flyr daglig mellom Oslo og Moskva, unntatt onsdag og lørdag.

Norwegian fløy fra august 2007 mellom Gardermoen og Moskva, men selskapet ble tvunget av russiske myndigheter til å selge billettene dyrere enn de ønsket. Norwegian uttalte den gang at de fikk flere skriftlige advarsler fra russiske luftfartsmyndigheter fordi prisene deres var ansett å være for lave. Da de la seg på samme prisnivå som konkurrenten Aeroflot, fikk de ingen brev. Etter et drøyt år avviklet Norwegian denne ruten.

Oppdatert 30.12.2010  kl. 14:38

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart