-->

23. desember 2010

Vil "pre-screene" de reisende

Gardermoen, fotograf ukjent
Ingen kø, ingen venting. Sikkerhetskontrollen skjer i farta, mens du går mot flyet. Slik er den internasjonale luftfartsorganisasjonens våte drøm.Årlig transporteres 2,4 milliarder flypassasjerer på flyruter over hele verden. Dette tallet anslås å stige med 33 prosent til 3,2 milliarder i 2014.

Av den grunn er det behov for nye sikkerhetsrutiner som kan sikre en raskere passasjergjennomstrømning på flyplassene, mener den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA. De kaller dagens kontrollmetoder "foreldede" og "rotete", skriver check-in.dk

Vil minske stressfaktoren
IATA oppfordrer nå til såkalt "pre-screening" av flypassasjerene før utstedelse av boardingkort i tiden fremover for å minske stressfaktoren før man skal ut og fly. Ideen er å dele opp de reisende i tre risikonivåer, slik at hovedparten av passasjerene kan gå "uforstyrret" gjennom flyplassen på vei ut til flyet.

- Vi opplever i mange tilfeller at ny teknologi bremser passasjergjennomstrømningen, sier IATAs sikkerhetsdirektør Ken Dunlap til check-in.dk.

Han påpeker at dagens screeningmetoder, som er 40 år gamle, ikke rommer tilstrekkelig kapasitet til den veksten som luftfarten vil oppleve i årene fremover.

Sikkerhetskonseptet IATA foreslår, er tre sikkerhetslinjer på de store flyplassene:

•Alle "kjente" reisende (cirka 30 prosent) passerer gjennom en hurtig kontroll.
•Rundt 60 prosent av de "regelmessige" reisende får sitt eget kontrollområde.
•De resterende 10 prosent får et dedikert kontrollområde med en intensiv sikkerhetskontroll. (dn.no)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart