-->

22. desember 2010

Grønt lys for utbygging av terminal 2

Illustrasjon: Narud-Stokke-Wiig

Tirsdag sa Samferdselsdepartementet ja til utbygging av Oslo Lufthavn. Dermed kan flyplassen ta imot 28 millioner passasjerer årlig fra 2017.


Helt fra flyplassen var ferdig i 1998, har det foreligget planer for eventuell utvidelse av terminalområdet. Nå kan endelig arbeidet med å bygge ut den første delen av terminal 2 begynne.

– Den nye piren skal brukes både for innenriks- og utenriksruter, forteller informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro til VG.

Bakgrunnen for utbyggingen er utviklingen i nasjonal og internasjonal trafikk til og fra Gardermoen, som gir et behov for en utvidelse av kapasiteten.

Med dagens utvikling vil flyplassen nå taket på 23 millioner passasjerer i år 2016. Når den første delen av terminal 2 er ferdig, vil kapasiteten være på 28 millioner passasjerer.


– Passasjerene vil merke at tilbudet og kapasiteten bli bedre. Nå ligger vi trolig på en vekst på mellom tre til fem prosent i året, sier Kobro til NRK.

Prislapp i milliardklassen
Terminal 2 var egentlig planlagt som en frittstående terminal, men blir i realiteten et tilbygg på den nåværende terminalen og ny pir.

– Dagens terminal er på 148 000 kvm, mens utvidelsen blir på minst ytterligere 100 000 kvm. Prosjektet har en foreløpig kostnadsramme på mellom 7 og 8 milliarder kroner, forteller Kobro.

Den endelige godkjennelsen av utbyggingen skal foretas av styret i Avinor på et ekstraordinært møte på nyåret.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart