-->

5. januar 2011

Norwegian vil ha bare ett fly på Rygge

Foto: NRK
Norwegian har lagt ut flere sommerruter fra Moss Lufthavn Rygge. Trolig velger flyselskapet kun å ha ett basefly stående i Østfold.


Forhandlingene mellom Norwegian og flyplassen har pågått i lang tid.

– Vi har en god dialog og det er håp om at vi skal komme i mål i løpet av kort tid, understreker markedssjef Silje Thoresen over for sa.no

Det som er sikkert, er at flyselskapet har sommerruter i salg fra Moss Lufthavn Rygge. Innenlands gjelder dette både Bergen og Trondheim.

Starter i Trondheim
Men det blir ikke fly til Trondheim i helgene, slik avisen tidligere har omtalt. Dessuten har Norwegian gjør endringer i rutetidene som tyder på at antallet basefly blir redusert.

Fra mandag 28. mars er det kun morgenflyet til Bergen som starter på Rygge. Flyet til Trondheim har fått ny avgangstid 07.55. Det har base på Værnes.


Alicante, Malaga og Antalya er andre destinasjoner som er i salg. Rutetidene tyder på at det ikke er basefly på Rygge som benyttes til disse rutene.

Flere ruter til Middelhavet
De siste årene har Norwegian hatt stor suksess med Aten, Pristina og andre middelhavsdestinasjoner.

Det er grunn til å tro at flere av disse rutene igjen blir satt opp fra Moss Lufthavn Rygge.

– Vi er også spente på hva flyselskapet endelig bestemmer seg for. Norwegian er en aktør vi gjerne vil ha med oss videre, sier Silje Thoresen.

Når det gjelder antall basefly, henviser markedssjefen til de respektive flyselskapene.

Får over 1,4 millioner
I løpet av få dager offentliggjør Avinor passasjertallene for flyplassene her i landet. Da blir det også kjent hvor mange som reiste til og fra Moss Lufthavn Rygge i 2010
Ved utgangen av november var tallet i overkant av 1,3 millioner passasjer. Totalt vil nok flyplassen passerer 1,4 millioner.

For inneværende år er det ikke utenkelig at flyplassen greier 2 millioner. Det skyldes ikke minst at Ryanair satser tungt på Moss Lufthavn Rygge.
Etter det sa.no erfarer blir det om kort tid lansert enda flere ruter i regi av det irske flyselskapene. Kapasiteten i de fire baseflyene er nemlig ikke fylt helt opp.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart