-->

19. januar 2011

Widerøe øker på Torp

(Foto: Widerøe)
Widerøe øker på Sandefjord Lufthavn, Torp etter at flyselskapet Vildanden som opererte på Geiteryggen i Skien ble lagt ned før helgen.


60.000 årlige passasjerer mistet rutetilbudet til Bergen, Stavanger og Trondheim med konkursen i flyselskapet.

Nå er Widerøe forberedt på at mange av disse passasjerene kommer til Torp.

– Vi har allerede i år hatt en kapasitetsøkning på 15 prosent ut fra Torp. I tillegg har vi en ny maskin på vei til oss, som blir den sjuende i rekken, sier informasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien.


Ledige seter
Det hjelper selvsagt også at den gjennomsnittlige kabinfaktoren til Widerøe fra Torp er på 60 prosent, altså at gjennomsnittlig 40 prosent av setene er ledige.

– Flybransjen er tøff. Det at Vildanden legger inn årene viser nok at det ikke er plass til to såpass store aktører i et lite marked. Det er heller ingen hemmelighet at Widerøe også har slitt i dette markedet. Det er ikke så veldig mange passasjerer å ta av, sier Kongsteien.

Han sier at Vildandens konkurs betyr en konkurrent mindre.

– Det betyr jo flere passasjerer til Torp og Widerøe, og sånn sett er det jo en god mulighet til å få lønnsomhet i vår virksomhet. Samtidig er vi klar over at vår store konkurranse er fra Gardermoen, og til en viss grad bilen, sier han. (nrk.no)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart