-->

20. februar 2011

Barcelonarute legges ned fra Torp

Ryanair ved Barcelona Girona
Uenighet mellom Ryanair og distriktsmyndighetene i Cataloniaregionen om videre drift ved Barcelona Girona, skal være grunnen til at det irske lavprisselskapet denne våren legger ned ruter og kutter i det øvrige rutetilbudet på flyplassen.

I desember i fjor ble det irske lavprisselskapet Ryanair og distriktsmyndighetene i Cataloniaregionen enige om en fem års forlengelse av avtalen som omhandler Ryanairs drift og satsing på Barcelona Girona lufthavn. Avtalen gikk blant annet ut på at selskapet skulle ha tilsammen 11 fly på sin base der, operere 64 ruter til og fra flyplassen, og i følge egne tall tilføre regionen fire millioner passasjerer i året, med tilhørende inntekter og lokale arbeidsplasser.

Den nye lokalregjeringen skal etter det vi forstår ha nektet å godtta avtalen med selskapet, som den avgåtte regjering har forhandlet fram og godkjent med flyselskapet.

Rammer Torp
Som en følge av dette velger Ryanair å kutte trafikken ved flyplassen med 18 ruter og kutte i frekvensene på 17 andre ruter, fem fly fjernes fra basen. Rruten til og fra Sandefjord lufthavn Torp rammes av disse kuttene. I dag flys det to ukentlige rundturer ned til flyplassen som ligger 10 mil utenfor Barcelona sentrum. 1. mai går siste flyet fra Torp. Ryanair vil etter dette drifte to Spaniaruter fra Sandefjord, til henholdsvis Alicante og Malaga.

Ryanair kutter helt ruter til andre byer i Spania, samt til andre europeiske destinasjoner fra Girona. Selskapets trafikk fra Rygge til Barcelonas hovedflyplass El Prat fortsetter som før.

Her er direkterutene på Torp

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart