-->

9. februar 2011

Egen app for OSL

OSL kommer med app
I fjor sommer lanserte København lufthavn en gratis app for iPhone og Android-telefoner. Nå følger Stockholms flyplass Arlanda etter. Om ikke mange månedene er Oslo Lufthavn Gardermoen klare med sin app.
- Det er et prosjekt som er etablert, og det jobbes med utviklingen av denne nå, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn.

- Vi regner med å ha et tilbud på iPhone og iPad klart til sommeren, sier Kobro til Aftenposten.

 Tilgjengelighet
I første omgang er det fullt fokus på iPhone og iPad. I neste fase vil landets hovedflyplass også utvikle programmer for andre smarttelefoner.

Kobro vil ikke røpe detaljene rundt appenes innhold, men påpeker at egen flyplass-app er viktig for de reisende:

- Det har noe med tilgjengelighet og oversikt å gjøre over nyttig informasjon når man er ute og reiser. Vi føler det er en del av utviklingen som det er viktig for oss å være en del av, sier Kobro.


Kastrup og Arlanda
Stockholm Arlanda lanserte en gratis iPhone app for Arlanda forrige uke. Sist fredag var den blant de mest nedlastede appene, og Android appen er rett rundt hjørnet. Det har vært stor etterspørsel etter en egen flyplass-app.

- Nå kan man få ankomst- og avgangstider rett på mobilen. Men det gir også en oversikt over butikker og restauranter, sier pressesjef Anders Bredfell på Arlanda.

Kart over parkeringsmuligheter er også tilgjengelig.
Først ute blant de skandinaviske landene var København Kastrup som allerede i fjor sommer lanserte en gratis iPhone-app for flyplassen. I tillegg til ankomst- og avgangstider kan brukere anmelde både butikker og restauranter, samt bestille og betale for parkeringen. Den danske flyplassen har også utviklet egen app for Android telefoner.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart