-->

9. februar 2011

Norwegian først ute med høyhastighets bredbånd på europeiske flygninger

Første Norwegianfly med wi-fi antenne
(Foto: Norwegian)
Norwegian har som første flyselskap lansert internett om bord på europeiske flygninger. Administrasjons-, fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud erklærte nettet for offisielt åpnet fra 10 000 fots høyde tirsdag 8. februar.


Hans-Petter Aanby
(Foto: Norwegian)
- Norwegian er stolte av å være det første selskapet som tilbyr trådløst internett om bord på flygninger i Europa. Våre passasjerer har ønsket seg dette produktet lenge, og det er gledelig å nå kunne gi våre reisende mulighet til å jobbe, lese nettaviser, spille eller se nett-tv mens de flyr med oss. Dette er et produkt som ingen andre i Europa har og som gir oss et stort konkurransefortrinn, sier direktør for IT og forretningsutvikling, Hans-Petter Aanby, i Norwegian.

- Gratulerer til Norwegian. Jeg synes det er grunn til å være stolt av at dere er det første flyselskapet i Europa med en slik tjeneste. Dere bidrar til at norsk it-bransje er på verdenskartet, sa administrasjons-, fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud da hun åpnet nettet.

Alle nye fly får WiFi
Selve installeringen skjer i Stavanger og flyene får montert en antenne på flykroppen, som kommuniserer med en satellitt. Inne i flyene vil det være to separate nett, ett som er åpent for passasjerer og ett lukket som kun brukes av pilotene og besetningen for å gjøre arbeidet i lufta enklere og mer effektivt.

I løpet av sommeren vil 11 fly ha internett om bord og innen utgangen av året vil 21 være utstyrt med denne teknologien. Innen 2012 vil 40 fly ha bredbånd om bord.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart